när man ska ringa läkaren i första trimestern

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-30
Den första trimestern kan ge många nya , men ofarliga , sensationer och komplikationer som inte kan få hjälp av modern medicin , som måste köra sin kurs . Mellan dessa två ytterligheter ligger de fall då de känslor du känner kanske inte normal och potentiellt katastrofala situationer kan förebyggas . Även om du inte behöver ringa din läkare är varje situation , det finns vissa fall där kontakten är befogat

Blödning och kramp

. Det är normalt att ha lätt kramp eller stickande smärta under första trimestern , som även kan vara lite smärtsamt för vissa . Vissa kvinnor har småblödningar tidigt i graviditeten och en del även har decidual blödning , som kan vara tyngre än en normal graviditet spotting . Decidual blödning är när en kvinna skjul slemhinnan i hennes livmoder , liksom skulle under sin tid i början av graviditeten innan moderkakan och livmodern är helt ansluten . Ingen av dessa situationer är skadliga och de betyder inte att du har eller kommer att få ett missfall . Problemet är att många kvinnor inte kan skilja mellan decidual blödning med normal graviditet kramper och blödningar och kramper i samband med ett missfall , om de inte har upplevt både missfall och lyckad graviditet innan . Om din blödning är i nivå med eller tyngre än en period eller om du upplever svåra magsmärtor , bör du ringa din läkare . Även om din läkare inte kan förhindra ett missfall , behöver du ett ultraljud för att bekräfta om du verkligen fick missfall och möjligen en D C för att avlägsna eventuell kvarvarande vävnad . Ett annat problem är att ett utomkvedshavandeskap , där graviditeten implantat utanför livmodern . Detta är vanligen associerad med allvarlig smärta i nedre buken som är ensidig . Vaginal blödning och yrsel kan också följa med denna smärta , om den har brustit . Detta är en nödsituation och bör behandlas på akuten .

kräkningar och yrsel

Det är vanligt att vämjas och kräkas under den första trimestern av graviditeten . Detta kallas " graviditetsillamående ", och inte alltid sker på morgonen . Men inte ens normal graviditet kräkningar orsaka problem om det leder till uttorkning . Om du inte har kunnat hålla ner vätskor i sex timmar , varsel urinminskning eller kräkas upp blod , bör du ringa din läkare .

Dehydrering kan också leda till yrsel , men det kan också vara en normal graviditet känsla , särskilt om ditt blodsocker eller trycket är lågt . Detta händer när du inte har ätit på ett tag eller när du går upp eller gå för snabbt .

din instinkt

Även om du inte vill störa din läkare med något som kan visa sig bli obetydlig , du borde ringa din läkare varje gång du känner att något kan vara fel . Även om din läkare inte lyssnar och du fortfarande tror att något skulle vara galet , bör du söka en andra åsikt. Läkare bara är människor och de kan vara fel eller missa något viktigt . Om du tror att du behöver ringa , det är bättre att vara säker än ledsen .

Previous:nothing Next:graviditet och antikoagulation

Relaterade artiklar


 • anbud bröstsymtom
 • orsaker till förekomst av hCG
 • Varför ska barn depression undersökas ?
 • Vin & Alzheimers sjukdom
 • recept för att hjälpa sömnbrist mammor känna sig utvilad
 • hur man kan slå blues idag
 • vad som väntar under premenopause
 • pre-op förfaranden för gastric bypass
 • hur lång tid efter förlossningen bör du vänta med att starta preventivmedel?
 • användning av Prempro
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com