övningar för att utveckla finmotoriken

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-24
Många dag till dag Arbetsuppgifterna kräver förmåga att göra små , koncisa rörelser , oftast med handen eller fingrarna . Dessa rörelser kallas även finmotoriken . Fine-motor-kompetensutveckling är avgörande för aktiviteter såsom att skriva , skriva och spela musikinstrument . Små barn som lär sig zip , kommer knappen och knäppa behöver också träna på finmotorik för att bli framgångsrik . Arbetsterapeuter och andra yrkesgrupper har utvecklat bra övningar för att stöd i utvecklingen av finmotoriken .

Play-Time övningar

De första åren i livet är avgörande för utvecklingen av finmotoriken . Som påpekas av Kathleen Stassen Berger i sin bok " The Developing Person genom barndomen , " tre saker att hindra utvecklingen av finmotoriken : " Kort , trubbiga fingrar , verktyg avsedda för vuxna , och förvirring om vilken hand som dominerar. " För att undvika frustration , hålla dessa saker i åtanke när man arbetar med spädbarn och småbarn .

Små barn och spädbarn kommer sannolikt inte att njuta av fin-motor-skill övningar om de är en knepig uppgift, så varför inte göra dem till ett spel ? För småbarn , är följande övning effektivt och roligt . Ta en stor tuss av kitt och gömma olika små föremål inuti . Då har Försök barnet att hitta varje del . Detta hjälper barnet att stärka finger muskler och öka fokus .

Konst och hantverk

Konst och hantverk är en annan källa roliga sätt att utveckla finmotoriken . Teckning, färgning , målning och kapning är alla utmärkta för fina motoriska utveckling. Enligt Stassen Berger , barn i åldrarna två till sex är i en särskilt kreativ och uttrycksfull fas . En gång om dagen , ge ditt barn ett papper och krita . Sitt ner med henne och låt henne experimentera på egen hand ett tag . Sedan visa henne hur man drar en linje , och hjälpa henne att göra det själv . Framsteg till andra , mer komplicerade former eller former .

Bortom Childhood

Spädbarn och barn är inte de enda människor som behöver motoriska övningar . Äldre barn och vuxna , beroende på omständigheterna, kan också behöva utveckla eller stärka finmotorik . Drabbas av stroke , till exempel , tar en mycket hög belastning på finmotorik utveckling . En stroke patientens rehabilitering innebär arbetsterapi som fungerar på finmotorik . För de som inte kräver speltid som ett incitament att öva finmotorik , finns det några mycket användbara övningar , som beskrivs i artikeln " Tips för att förbättra finmotoriken " visas på den amerikanska Stroke föreningens webbplats. En särskilt nyttig övning innebär att sätta pinnar i en bricka och tar bort dem. Börja med tio pinnar . Placera varje en i bricka och sedan ta bort dem , hålla koll på hur lång tid det tar . Spela in hur lång tid i en tidskrift varje dag . Klämmer en gummiboll för att stärka hand är också effektivt . Som med alla skador , kan återhämta sig långsamt , men med engagemang för daglig motion , bör det noteras förbättringar .

Previous:nothing Next:hur man beräknar kostnaderna recept

Relaterade artiklar


 • Parkinsons alternativ behandling
 • hur du hittar den bästa läkare
 • hur man kan bli av post - baby fett
 • urinblåsan som orsakas av menopaus
 • korrekt sätt att hålla friska fötter
 • rättsmedel för barn med munsår
 • vad som gör 3-D ultraljud mindre tydlig ?
 • riskfaktorer för spontan abort
 • hur man kan förlänga livet och lever längre
 • ringorm vs spolmask
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com