sjukgymnastik behandling för balans problem hemma

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-16
Sjukgymnastik övningar är bra för kroppen att lära om något som det redan visste hur man gör innan en viss händelse (till exempel en stor bilolycka eller stroke) inträffat som orsakat kroppen att glömma. Efter en stroke eller andra skallskador, kan du uppleva problem med balansen. Genom att göra ett par sjukgymnastik övningar hemma kan du förbättra den

koordination och balans Motion

Enligt Merck. com 's Online Handbok om sjukgymnastik ( se Referenser 1 ) , balans övningar kan vara så enkelt som svajande från ena foten till den andra ( vänster och höger, först och sedan arbetar för att lägga vikt på baksidan av fötter ) och med en person böj över för att nå ett objekt . I den kliniska miljön , är dessa övningar görs med hjälp av en sjukgymnast och en uppsättning parallella barer . Om du vill utföra denna övning hemma , be en vän att komma över och hjälpa dig under de första dagarna eller veckorna av din sjukgymnastik .

För att få en rad parallella barer, inrättat en rad av stolar (så länge de är tillräckligt stabilt för din vikt utan att välta) så att du kan greppa en stol på vardera sidan av dig själv . För att förbättra din balans, stå mellan två stolar. Sakta flytta din vikt till höger sida av kroppen och sedan tillbaka till vänster. Arbeta långsamt tills du är bekväm med detta förslag. Sedan arbetet med att flytta din vikt på baksidan av foten. Har din vän i närheten ifall du förlorar ditt saldo. Så småningom behöver du inte stolarna eller din vän och du kan öva övningarna på egen hand som din balans förbättras.

Knä väcker

När ditt saldo förbättras, prova andra övningar. Ett sådant utövande förutsätter att höja knäna mot bröstet (en i taget) och hålla positionen för en kort tid. För att göra detta, använd en stol när du först har börjat. Håll stolen med ena armen och använda den andra armen för balans. Lyft sakta ett av benen så att knäet kommer upp till bröstet (gå så högt du kan gå utan att tappa balansen). Håll ditt knä i luften för en kort sekund och sedan långsamt föra den tillbaka ner . Upprepa med andra benet . Arbetet på detta tills du kan göra ett knä höja utan hjälp av en stol .

Alternativa balans övningar

Enligt yrsel -och balance. com , inkluderar några alternativa balans sjukgymnastik övningar tränar yoga eller tai chi i ditt hem . Yoga och tai chi är övningar som innebär en rad kroppsliga rörelser och satsa starkt på riktigheten av rörelser . Som sådana är de ett utmärkt sätt att förbättra balansen problem . Praktiserar yoga eller tai chi hemma med hjälp av DVD motion band . Dessa band finns på din lokala bokhandel eller så kan du hitta dem över Internet . Som med alla balans motion, arbete först långsamt och gradvis arbeta i mer avancerade tekniker .

Previous:nothing Next:vad är en medicinsk direktiv ?

Relaterade artiklar


 • strukturen i den mänskliga njurar
 • hur man sätter katetrar IV
 • tarmluft alternativ behandling
 • vax avlägsnas med örontoppar
 • Hur man vet om ditt barn har halsfluss
 • Graviditet & blodproppar
 • Varför ser blod blå i dina ådror ?
 • hur man bättre dina chanser att undvika de H1N1 influensa
 • glycerin vs glycerol
 • Hur är ögat ansluten till hjärnan?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com