Hur berätta om du har leverproblem

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-06
Medan en frisk lever bekämpar infektioner , rensar blodet och lagrar energi för kroppen , ibland kan det komma under attack från kemikalier , virus eller ens immunförsvaret vänder sig mot det . Även om en frisk lever kan regenerera från skador , när det är förhindrad att göra detta , eller inte kan göra det , måste du att upptäcka tidiga tecken och söka läkarvård omedelbart

Du behöver : .
Monitor symtom
Lever och blodprov .
Förstå behandlingsalternativ.
Upprätthålla lämpliga lever hälsa .


1 .
Var uppmärksam på tidiga varningstecken . Om du har en historia av leverproblem i din familj , eller tar mediciner som kan påverka levern ( diabetes medicin , hjärtmedicin ) måste du vara särskilt försiktig . Mayo Clinic listar några av de tidigaste tecknen som : missfärgad ögon eller hud-särskilt om de är gul nyans . Andra varningstecken kliande känslig hud som lätt blir inflammerad och buksmärtor och svullnad . Om du upplever något av dessa symtom tillsammans med ständigt mörkfärgad urin , aptitlöshet , illamående , kronisk trötthet eller pall som är blek , blodig eller tar-färgad och IG dessa symtom kvarstår , måste du söka läkarvård omedelbart .
2 .
Övervaka dina symtom . Om du har känt leverskada eller leverproblem , måste du hela tiden övervaka din symtom så att du inte blir värre . För människor med friska lever tar mediciner som kan skada levern , är det viktigt att uppmärksamma även de minsta förändringar i kroppen innan någon permanent skada uppstår .
3 .
få testas . National Institute of Health erkänner tre testmetoder levern , blodprover , datortomografi och lever vävnadsbiopsier och rekommenderar årlig screening som ett absolut minimum personer med kända leverproblem , diabetes, fetma eller andra villkor. Din läkare kan rekommendera fler visningar om du är på en högre risk för leverskada , men detta är baserat på dina individuella behov .
4 .
söker behandling alternativ . Om du har leverproblem eller är mottagliga för leverproblem är det viktigt att förstå vad behandlingsalternativ finns . Behandlingen är baserad på vilken typ av leverproblem presentera sig , så för ett virus som hepatit , blir behandlingen ett antiviralt läkemedel som alfa-interferon . Andra läkemedel inkluderar ribavirin , lamivudin , steroider och antibiotika , om det behövs .

Andra behandlingsalternativ inkluderar hemokromatos , som tar bort överskott av järn från blodet , och preskription av extra vitamin-och mineraltillskott för att kontrollera symtomen som kommer med leverproblem .

Om levern fortsätter att misslyckas trots dessa åtgärder är en levertransplantation den sista utvägen.
5 .
ändra din kost . University of Illinois Medical Center har några allmänna kostrekommendationer för människor med leverproblem . Det första steget är begränsad proteinintag , eftersom en skadad lever har problem med att slutföra protein , så ska du öka kolhydrater för att hålla kroppens energiförsörjning upp . University of Illinois Medical Center rekommenderar också en minskad eller måttlig mängd fett , vätska och natrium i kosten , eftersom en skadad lever har problem bearbetning och smälta dessa ämnen . Slutligen, om du har problem med levern kan du behöva extra mycket av vissa vitaminer och mineraler som rekommenderas av din läkare . En skadad lever kan inte riktigt lagra vissa viktiga vitaminer och mineraler , så du kan behöva ta extra mycket för att hjälpa kroppen hålla sig frisk .

tips och varningar


 • Före tar överdoser av vitaminer och kosttillskott kontakta din läkare för att undvika irreparabla organskada .
 • Vissa örter som silverax och ma -huang är kända för att orsaka leverskador om de tas i stora mängder . Innan någon växtbaserade kosttillskott , rådfråga en läkare , en nutritionist eller en dietist så att du inte i onödan överbelasta levern .
 • mest utsatta för leverproblem är de med en historia av levern oroligheterna i familjen , diabetiker , personer som arbetar runt giftiga kemikalier , människor som arbetar i laboratorier med blod , virus, bakterier eller andra sjukdomsalstrande organismer , människor som arbetar i en hälso- och sjukvård inställning , personer med fetma , tatueringar ( från orena kanyler , i synnerhet) , eller de som fått blodtransfusioner före 1992 . Om du omfattas av dessa kategorier , så du behöver för att få testas regelbundet för att säkerställa din lever hälsa .


 • Previous:nothing Next:hur du har bra njurar hälsa

  Relaterade artiklar


 • hur man skall utöva & gå ner i vikt under graviditeten
 • Varför är huset mögel dåligt?
 • När ska man söka medicinsk hjälp för graviditetsillamående
 • hur stor en käpp
 • hur man gör bakpulver örondroppar
 • svamp te för klimakteriet
 • Hur identifiera Barretts esofagus
 • vad är pneumatiska otoskopi?
 • alternativ katarakt behandling
 • Vad är orsakerna till att få näsblod ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com