Hur lång tid tar det preventivmedel att balansera hormoner ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-24
Även om vissa människor äter p-piller eller använder plåstret preventivmedel bara för sina huvudsakliga syfte att kontrollera reproduktion , andra använder den för att balansera sina hormoner eller reglera sina menstruationscykler.

Ibland yngre tonåringar har menssmärtor eller oregelbunden menstruation , och sin läkare eller gynekolog rekommenderar p-piller för att få dem på en mer regelbunden cykel . Odlas kvinnor använder dem för detta ändamål också. Om du har ordinerats preventivmedel för att balansera hormoner , är det viktigt att veta hur lång tid det tar att arbeta .

hormonrubbningar Förklarat

P-piller används för att behandla hormonell obalans. Detta villkor är oftast orsakas av för mycket östrogen i kvinnans kropp , som inte balanseras av en lika stor mängd progesteron . Ofta hormonell obalans orsakas av vissa livsstilsfaktorer som stress, brist på bra kost och för mycket eller för lite motion .

hormonrubbningar Symtom

Symtom på hormonell obalans inkluderar oregelbundna menstruationer , ångest , depression , trötthet och ansiktsuttryck hårväxt . När dessa symtom förekommer , bör du kontakta din läkare för att se om hormonella rubbningar kan vara orsaken .

P-piller för behandling

Varför är p-piller används för att behandla hormonell obalans hos kvinnor ? Till stor del används de , eftersom de innehåller syntetiska hormoner för att hjälpa till att reglera obalansen . Som anges på Steadyhealth. com , i fall av hormonell obalans, kommer läkare ordinera ofta p-piller om en kvinna är sexuellt aktiva .

tid i Balance Hormoner

P-piller för hormonell obalans tas antingen kontinuerligt eller i cykler . En health. com artikel om användningen av p-piller för behandling av obalanserade hormoner och polycystiskt ovariesyndrom ( POS ) förklarar hur p-piller är effektiva , även efter en månad . Efter två eller tre månader , bör dina hormoner vara mycket mer balanserad , och du kommer att upptäcka att din tid är mycket mer regelbunden och ännu mindre smärtsamt . Den p-plåster och skott är nyare tillgängliga alternativ för kvinnor att överväga , som fungerar på samma sätt som p-piller .

med p-piller

Det finns många p-piller som finns idag . Prata om det med din läkare . De doser av syntetiska hormoner varierar med varje piller . Plannedparenthood. com hävdar att den genomsnittliga kostnaden med 2009 är $ 15 to $ 50 per månad . Naturligtvis kan detta variera beroende på ditt försäkringsskydd . Du behöver bara ta ditt piller en gång om dagen .

Om p-piller du kör på är inte arbetar för att hjälpa till med din hormonell obalans inom rimlig tid , tala med din läkare att överväga ett annat alternativ.

Previous:nothing Next:manliga klimakteriet tecken och symptom

Relaterade artiklar


 • hur ska sportig samtidigt som den är glamorös
 • kvinnor hårväxt
 • hur man kan kasta med ett plåster bandage
 • gravid med urinvägsinfektion
 • Hur man känner igen om du har en stroke_learn symtomen
 • hur du får ditt barn hjärtan frisk
 • bantningspiller gå ner i vikt snabbt
 • vad man ska använda om Finacea inte fungerar för rosacea
 • hur de ska hålla bakteriefri hemma
 • information om relaterade medicinering fall hos äldre
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com