Vilka är de behandlingsmetoder för nästäppa och hosta hos spädbarn?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-15
Föräldrar vill aldrig se sina barn lida på något sätt. Det är därför de ofta överreagerar på mild sjukdomar såsom en ihållande hosta eller snuva. Båda dessa villkor är inte ovanliga hos spädbarn, och American Academy of Pediatrics, hävdar att täppt näsa och hosta brukar försvinna på egen hand. Men det finns några steg föräldrarna kan ta för att lindra sina barn "obehag när de hostar eller täppt

Du behöver:. .
Fast madrass
Kudde.
Stol.
Wall.

Undvik Over-the-counter mediciner

Barnläkare rekommenderar att föräldrar håller sig borta från över disk hosta eller förkylning mediciner för barn under fyra års ålder. Det är bättre att behandla hosta eller täppt näsa med mer fysiska åtgärder , säger American Academy of Pediatrics .

bedöma omfattningen

I de flesta fall är en hosta eller snuva orsakas av ett virus som bara behöver ha sin gång , något som kan ta så lång tid som två veckor . Men det finns vissa tecken på att ett spädbarn behöver träffa en läkare : För en hosta , om spädbarn har svårt att andas , göra en kikhosta ljud efter sin hosta eller har en blå eller mörka färgen på deras läppar eller ansikte de ska träffa en läkare . I fråga om en täppt näsa, bör föräldrarna boka tid om deras barns nasal slem blir tjock och mörkgrön eller om de har svårt att andas. Om några barn under tre månader har feber ska barnet omedelbart se en läkare.

Behandla hosta

Om ett spädbarns hosta har en bark-liknande ljud till den, kan föräldrar köra varmvatten i sina shower , stäng badrumsdörren och sitta i ångande rummet med sina barn i ca 20 minuter. Föräldrar kan också köra en cool-dimma luftfuktare i sina barns rum.

behandla nästäppa

Föräldrar kan köra en cool-dimma avfuktaren i barnets rum för att göra en baby med en täppt näsa mer bekväm. De kan också använda ett spädbarn nässugen-ett gummi glödlampa-att rensa slem ur sina barns näsborrar. Slutligen fysiologisk koksaltlösning näsdroppar-inte läkemedel-kan hjälpa klara ut slem också

Feber är ett varningstecken

Det finns ett fall där varje förälder bör ta sina barn till läkare omedelbart: om de är tre månader eller yngre och kontrakt någon typ av feber. En feber i en sådan ung barn kan vara mycket farligt och alltid kräver läkarvård .

Previous:nothing Next:hur man kan stoppa illaluktande fötter och skor

Relaterade artiklar


 • hur man kan kontrollera för livshotande H1N1 symptom hos barn
 • gravid med urinvägsinfektion
 • hur stor en promenadkäpp
 • hur man kan hjälpa förstoppning under graviditeten
 • Vad betyder högt systoliskt och lågt diastoliskt tryck?
 • korrekt sätt att hålla friska fötter
 • hur man rengör ditt hem efter att ett fall av huvudlöss
 • hur man hanterar ett tidigt födda barn
 • hur man tvättar händerna för att förhindra (H1N1) svininfluensa
 • vad är folkmedicin?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com