alternativ för gravida tonåringar

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-13
En av de läskigaste sakerna en tonårstjej kan gå igenom är en graviditet . Teen flickor oftast inte tänker på bli gravid , och är inte beredda att hantera den känslomässiga och fysiska följder som går med det . Om du är en gravid tonåring , kanske du känner rädd , deprimerad och orolig för din framtid . Vet dock att du har alternativ som kan hjälpa dig genom denna prövande tid i ditt liv

Kommunikation

Om dina föräldrar är allvarligt kränkande , bör du berätta för dem omedelbart . Troligtvis, vad du än rädslan för att säga är många gånger värre i huvudet än vad de faktiskt säger. Även dina föräldrar kan vara besviken och till och med skrika lite, ytterst de älskar dig och stödja dig. De har redan gått igenom minst en graviditet i sitt liv (när din mamma var du tvungen) och kan vara en värdefull källa till hjälp för dig. Du bör också tala med den unge mannen som hjälpte dig att bli gravid. Han är far, och han kan ha en uppfattning om vad han vill göra, liksom hans familj. Öppen kommunikation är nyckeln för att få igenom detta. Kom dock ihåg att detta inte är något som någon annan kan ta hand om. Detta är i slutändan din kropp och du (med hjälp av fadern) måste förstå vad som behöver göras.

Hålla barnets

Det finns flera val du kan göra när du blir gravid. Många tonåringar har fått barn, tagit upp dem och har haft framgångsrika liv och karriär. Om du väljer att behålla barnet, vet att ditt liv är inte "över", men det kommer att drastiskt förändras. En god miljö för er att ställa en bebis i är en där du kan få hjälp och stöd . Detta barn kommer att förändra allas liv , men om du har det stödsystem på plats kan du ändå avsluta gymnasiet och gå på college med barn .

antagen

Ett annat alternativ du har är att sätta barnet för adoption . Om du vet det finns absolut inget sätt du kan uppfostra ett barn och du inte vill ha en abort , ge barnet för adoption är vägen att gå . Det finns tusentals par som inte kan få egna barn och väntar på ett barn att anta . Adoption ger ditt barn chansen till en bra framtid , speciellt om du vet att du är oförberedd på denna punkt i ditt liv för barn . Antagande är acceptabelt och en mogen beslut att fatta.

Abort

Till sist kan du välja att göra abort om du inte vill att barnet eller graviditeten . Även om det kan finnas ett stigma med detta val , kom ihåg att detta är ett perfekt lönsamt alternativ och du är den som kommer att gå igenom förfarandet . Om du bestämmer dig att göra en abort , finns det flera saker du behöver veta . Vissa stater tillåter inte minderåriga att genomgå en abort utan föräldrarnas samtycke , så du kanske behöver ha dina föräldrars inblandade . Dessutom bör en abort ske så snart som möjligt för att minska risken för eventuella skador på kroppen . Slutligen kommer det sannolikt att en 24- timmars väntetid efter en rådgivare talar till dig om andra alternativ du har .

Previous:nothing Next:variation av celiaki artär hos människor

Relaterade artiklar


 • alternativ till att ta preventivmedel för kramper
 • hur man ska äta direkt efter gastric bypass
 • Vilka är de kycklingsoppa behandlingar för en förkylning?
 • hur man återuppliva en mans testosteron
 • vad som gör testosteron?
 • vad är svamp Candida?
 • vad är den stora kroppspulsådern i bäckenet?
 • övningar hemma för fettförbränning
 • Hur man använder en oxygengrimma
 • hur man slåss mot H1N1
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com