dagsbehovet för protein i en daglig diet

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-19
Får tillräckligt med protein är avgörande för att bibehålla god hälsa. Våra ben, muskler, nerver, inre organ, brosk och hud är alla består av byggstenarna i protein, och så är de hormoner och enzymer som håller det hela fungerar. Fastställande av din dagliga proteinbehov kan vara förvirrande eftersom varje individ har olika behov, men det finns riktlinjer som hjälper dig få vad du behöver för att förbli frisk

Förstå Dietary intag (Dris)

Dietary intag eller Dris är rekommendationer från U. S. Institute of Medicine används för att styra diet planering och innefattar det rekommenderade dagliga intag (RDI) för vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som protein. Dessa RDA beräknas att tillgodose behoven hos de flesta individer och anses mål för dagligt intag. För vuxna män är RDA 56g protein, för kvinnor, 46g protein. För gravida eller ammande mödrar, ökar intaget till 71g, med mindre belopp rekommenderas för yngre barn och spädbarn.

Livsmedelsmärkningen och Daily referensvärden (DRVs)

Informationen på RDA verkar vara i strid med vad som finns på livsmedelsmärkning. Eftersom det vore opraktiskt att lista RDA för alla grupper på etiketter , dessa riktlinjer sammanställs till en enda rekommendation som är acceptabelt för de flesta vuxna . Dessa dagliga referensvärden ( DRVs ) adressen andra näringsämnen än vitaminer och mineraler, däribland protein . DRV för protein är för närvarande 50 g , eller 10 procent av den genomsnittliga vuxna energiintag .

vittgående än de lägsta

Det finns en debatt om huruvida 10 procent är den optimala nivån , som acceptabla nivåer för en 2. 000 kcal diet upp till 35 procent , eller cirka 175g protein . På 2007 Protein toppmötet konstaterade forskarna att en högre intag av protein , kanske så hög som 25 procent till 30 procent , kan vara fördelaktigt. Multiplicera din nuvarande vikt i pounds med 0,4 , eller din vikt i kilo med 0,8 , ger dig 10 procent siffra . Att äta så mycket som tre gånger detta belopp kan ha extra fördelar , såsom viktkontroll och förhindra förlust av skelett muskelmassa och styrka utan att riskera skador på njurarna .

få det protein du behöver

Om du konsumerar animaliskt protein att uppfylla dina proteinbehov , välj magert kött och låg eller ingen fetthalt mejeriprodukter . Äta växt källor som nötter, frön , bönor och grönsaker , också kommer att ge protein , men enskilda vegetabiliska källor innehåller kanske inte alla nio nödvändiga aminosyror som finns i animaliska källor , så de behöver kombineras . Även om det kan låta svårt , får tillräckligt med protein är relativt enkel. Till exempel ger en bit grillad kyckling bröst ungefär storleken på en kortlek , eller 3 ounces , 26g protein, och 1 kopp skummjölk , 8g . US National Nutrient Database listar proteinhalten för hundratals livsmedel och är ett enkelt sätt att hjälpa dig att planera din optimala proteinintag .

Previous:nothing Next:kalla behandlingar för gravida kvinnor

Relaterade artiklar


 • hemlagad kolik gas rättsmedel för spädbarn
 • hur man dödar kackerlackor med försiktighet
 • Vilka är orsakerna till smärta i övre magen & övre delen av ryggen?
 • naturläkemedel mot levercancer
 • hur man trimmar en promenadkäpp
 • Fakta om rökavvänjning
 • hur man kan förhindra bakterier från att spridas via mat
 • vad är orsakerna till andnöd & konstant gäspa?
 • säkerhet Premarin grädde
 • den rekommenderade dagliga dosen av vitaminer för en graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com