hur en spiral fungerar

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-05

Placement

En läkare gör en spiral ( spiral ) i kvinnans livmoderhals under någon punkt i hennes menstruationscykel. Enligt E medicin , efter att spiralen är på plats , kan det bo i under många år . En koppar spiral , den vanligaste , kan vara upp till 10 år. Hormonell spiral kommer att pågå cirka fem år . Strängen av spiralen hänger ut av livmoderhalsen , men inte kommer ut ur slidan.

Placeringen gör att en kvinna för att återuppta normal verksamhet så snart som hon önskar .

Vad spiralen Har inuti kroppen

De två typer av spiraler är hormonellt och koppar typer , som fungerar på olika sätt . Enligt E Medicin Hälsa , iud koppar faktiskt släpper koppar i livmodern , vilket hindrar spermier från att ta sig till ägget och göra slemhinnan i livmoderhalsen inte kan upprätthålla ett befruktat ägg.

Den hormonella iud släpper en hormon som kallas gestagen i kvinnans livmoder , eller ett liknande hormon som levonorgestrel . Hormonerna gör att livmoderhalsen blir tjockare och därmed svårare för spermier att komma till livmoderhalsen , enligt EMedicine hälsa . Hormonella spiral gör också slemhinnan i livmoderhalsen oförmögna att upprätthålla en graviditet .

Effektivitet

De flesta kvinnor som använder spiral för familjeplanering är nöjda med detta preventivmedel , sannolikt på grund av den lätthet . När spiralen är på plats , finns det ingenting att oroa sig för och inga piller att komma ihåg . Effektiviteten är också en bonus .

Endast en av 1000 kvinnor som använder koppar spiral eller levonorgestrel hormonell spiral blir gravid inom det första året av det som infogas, enligt E Medicin Hälsa . Men IUD en av 100 kvinnor som använder en progestin bli gravid inom det första året.

och nackdelar

Fördelarna verkar överväger nackdelarna . Enligt E Medicin Hälsa , fördelar: låg risk för biverkningar , kostnader , spiral inte kände av kvinnan eller sexuell partner , placering och avlägsnande kan förformade när som helst , fungerar direkt och i många kvinnor orsakar mindre menstruationsblödningar

Enligt E Medicin hälsa , nackdelarna hör : en läkare måste preform Insättning och avlägsnande , liten risk för allvarliga komplikationer , 5 procent av spiral helt oväntat under det första året , och spiral inte skyddar mot sexuellt överförbara sjukdomar.

borttagning

om kvinnan inte längre vill använda preventivmedel eller om det är dags att byta det, måste en läkare vara den att ta bort spiralen , för att undvika komplikationer . Spiralen måste dras in vid en viss vinkel , så att spiralen fälls upp och glider ut ur livmodern lätt , enligt E Medicin hälsa .

Previous:nothing Next:vad göra när ett barn är att ha ett beslag

Relaterade artiklar


 • serrapeptase information
 • varför själv garvare göra dig luktar?
 • Definitionen av personlig hygien
 • hur många kalorier att äta när man är gravid?
 • hälsovård för barn veteraner
 • vad gör du trött hela tiden?
 • alternativ behandling för pankreascancer
 • hur man ska bekämpa vinna klimakteriet vikt
 • define surrogatmamma
 • njurproblem behandling produkter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com