hur man kan bota klimakteriet värk

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-22
Precis som i början av fertilitet präglas av uppkomsten av menstruation , är slutet på fertilitet präglades av uppkomsten av klimakteriet . Det är en normal , naturlig del av åldrandet i varje kvinnas liv . Klimakteriet är officiellt betecknas som börjar ett år efter din senaste menstruation och förekommer i genomsnitt runt ålder 51 . Det finns ett brett spektrum av symptom , varav några var ganska obehaglig , som får åtfölja klimakteriet , inklusive värmevallningar, nattliga svettningar, humörsvängningar och värk i lederna och kroppen . Lyckligtvis kan du vidta åtgärder för att lindra obehaget av klimakteriet värk
1 .
Rådgör med din gynekolog eller annan vårdgivare om den bästa behandlingen för dina symtom . Varje kvinna är unik och kommer att svara olika på olika behandlingar . Din läkare har tillgång till din medicinska historia och kan rekommendera det bästa sättet att bekämpa kroppen och ledvärk i samband med klimakteriet .
2 .
Få gott om sömn . Brist på sömn --- eller vred och vände hela natten --- kan bidra till att kroppen värker följande morgon . Klimakteriet kan störa sömnen på grund av värmevallningar , nattliga svettningar , problem med blåsan och allmänna känslor av obehag . Öva djupandning , meditation och andra avslappningstekniker för att minska stress innan läggdags . Undvik koffein , särskilt när kvällen närmar sig, och utöva tidigt på dagen , och inte nära sänggåendet .
3 .
Starta eller upprätthålla en övning rutin . Prata med din vårdgivare om de typer av övningar du är frisk nog att engagera sig i. Försök att motionera minst 30 minuter varje dag . Inkludera både aeroba ( konditionsträning) och anaerob ( motstånd ) övningar i din rutin . Utövar stimulerar blodcirkulationen , ökar flödet av syre , minskar stress och håller leder och muskler smidig .
4 .
behålla en hälsosam vikt . Efter klimakteriet, kvinnor behöver ungefär 500 kalorier mindre varje dag för att bibehålla sin kroppsvikt än de gjorde i sina premenopausala dagar, så mycket uppmärksam på kalorier och dina matvanor . Tyngd kommer att lägga onödig stress på lederna , vilket resulterar i värk och smärta , så förlorar den överskjutande vikt säkert .
5 .
Tala med din läkare om lämpliga smärtstillande läkemedel . I många fall kan over-the-counter läkemedel såsom paracetamol eller ibuprofen hantera många av de värk som orsakas av menopaus . I vissa situationer kan din läkare rekommendera receptbelagda styrka smärtstillande . Hormonbehandling kan även lindra värk orsakad av låga hormonnivåer , men du bör helt diskutera riskerna med hormonbehandling med din läkare innan du fortsätter.


Previous:nothing Next:katt allergier hos små barn

Relaterade artiklar


 • hur man rengör ett lavemang väska
 • hur att hålla sig frisk under graviditeten
 • gravid med urinvägsinfektion
 • arbetsmarknaden och ulcerös kolit komplikationer
 • problem med att bli gravid efter att sluta preventivmedel
 • rensar ut överbelastning i örat
 • hur man beräknar pediatriska BMI
 • vad är en prostata?
 • vad man ska äta efter viktminskning kirurgi
 • skadliga effekter på fostret från cigaretter mamman röker
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com