hur man ska behandla herniated lumbal skiva

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-02
Svår ryggsmärta kan orsakas av diskbråck. Detta inträffar när den inre delen av skivan sprängs sönder eller blir herniated och läckor genom det yttre lagret. Den gel-liknande substans som gör upp den inre skivan kommer i kontakt med din spinal nerver och orsakar smärta och irritation. Ett diskbråck i ländryggen område är vanligast förekommande i de två nedersta skivorna, precis nedanför midjan. Med rätt behandling kan en herniated lumbal skiva skall behandlas utan kirurgi i de flesta fall

Du behöver:.
Anti-inflammatorisk medicin.
Ryggstöd.


1.
Vila mycket. Se till att följa de riktlinjer som anges av din läkare. Du bör inte vara vila så mycket att ryggen blir stel. Målet är att minska trycket på ryggraden regelbundet och bidra till att minska smärtan.
2.
Använd is förpackningar för att lindra svullnad. Att minska svullnad kommer bidra till att minska smärtan. Ice kommer också att motverka muskelspasmer och du kan börja ett träningsprogram som kommer att förbättra flexibiliteten.
3.
Gör försiktig stretching och hållning övningar som rekommenderas av din läkare eller sjukgymnast. Förbättra din flexibilitet och styrka i ryggen musklerna hjälper till att lindra spinal tryck och korrekt hållning kommer att se till att du inte släpps ut onödig påfrestning på korsryggen.
4.
Ta anti- inflammatoriska läkemedel som ibuprofen och naproxen. Dessa kommer att hjälpa till att minska inflammation och lindra smärtan. Se till att meddela din läkare om smärtan blir svår eller långvarig även med användning av anti-inflammatorisk medicin.
5.
Överväg att tala med din läkare om ett ryggstöd eller steroid injektioner. De stag tillbaka kommer att fungera som stöd för ryggen och kan bidra till att lindra smärta. Injektionerna kommer att bidra till att lindra smärta. Injektioner brukar rekommenderas bara för de mer svår smärta.


Previous:nothing Next:kolon rensningen dricka för koloskopi

Relaterade artiklar


 • hur man läser en bentäthet scan
 • urinblåsan som orsakas av menopaus
 • tecken och symtom på mjölk allergier hos bebisar
 • riktningar för hormon kräm
 • vad man ska förvänta sig av en Pap-test
 • hur man ska behandla människor springmask
 • hur man ska behandla ett munsår under graviditeten
 • läkemedel för behandling av högt kortisolnivåer
 • hur man förbereder för förlossning med preeklampsi
 • vad läkemedel används för blåskontroll?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com