hur man startar en stödgrupp som ökar coping färdigheter

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-07
En stödgrupp kan vara en viktig resurs för skada människor, och en säker plats för att dela. Följande är åtgärder för att tänka på när du utvecklar en stödgrupp

Du behöver:. .
Fiber rik mat
Mycket vätska.
En Fiber Supplement.


1.
Vem hjälper?
Bestäm hur många är intresserade av en stödgrupp. Starta en grupp kräver mycket tid och energi. Du bör avgöra om detta är något, du kan göra. Även om det är möjligt att utveckla en stödgrupp ensam, två eller tre personer gör arbetet lättare, och minskar utbrändhet. Man kan underhålla e-postlistor , man kan göra flygblad , och man kan föra protokoll och anteckningar
2
som kommer att delta . ?
Det är klokt att komma ihåg att grupper som inte är ditt mål . Vissa går bara en gång , och har fått nödvändig information, och andra är helt enkelt inte tillräckligt motiverade för regelbundna möten . Grupper är mer framgångsrika när medlemmarna känner ett ansvar för fortsatt framgång , och framgången för andra medlemmar . Främjar en känsla av ägande . Bestäm om du vill gruppen att behandla särskilda frågor, eller har ett bredare tillämpningsområde . Kommer familj och vänner vara med? Gruppmedlemmar kan vilja ha en plats där de kan prata om frågor om familjeliv.
3.
Var kommer gruppen att träffas?
Consult med kyrkor, bibliotek och hemtjänst centra. Dessa platser erbjuder ibland mötesplats gratis. Motell och restauranger erbjuder ofta mötesrum för en avgift. Kom ihåg att tänka transport och dess tillgänglighet till mötet.
4.
När kommer gruppen att träffas?
Välj olika tidsplaner för möten beroende på gruppens behov. Framgångsrika scheman är månadsvis, varannan månad eller kvartalsvis. Det bästa sättet att ta reda på hur ofta träffas är att be under ert första möte.
5.
Var kommer alla pengar ifrån?
en stödgrupp kan upprätthållas med minimal kostnad, men det blir kostnader. Göra budgeten en del av diskussionen och samråda med medlemmarna om hur man uppfostrar någon behövde pengar.
6.
Hur ska du berätta för andra?
Skapa kort flygblad som ger information om möten. Gör det informativ, men kortfattad och post på sjukhus, rehabs, kliniker, pensionärer centra och hemtjänst Centers. Överväga att göra en informationskampanj i radio eller tv . Placera artiklar i kyrkan nyhetsbrev, och i lokala tidningar .
7 .
Vad kommer du att erbjuda?
Bestäm ditt syfte . Kommer gruppen att ge kamratstöd med mentorskap , informativ utbildning eller ökad medvetenhet verksamhet ? Under din första mötet , fråga vad medlemmarna hoppas få från gruppen erfarenhet . Detta kommer att bidra till att avgöra mål och fastställa gränser .
8 .
Hur kommer era möten ut ?
Om gruppen är ett stöd möte , kommer du vill röra baser med alla att börja mötet . Vissa kanske eller kanske inte vill dela . Om det är ett pedagogiskt möte ska planera kräva ytterligare ansträngningar och resurser . Medlemmar varje har särskilda kunskaper eller insikter som andra kan vara intresserad Fråga deltagarna vad de skulle vilja höra .
9 .
Vid det första mötet
Diskutera din handlingsplan . Du kanske vill välja officerare , föra protokoll , välja ett namn , sätta upp mål och regler översyn . Det är viktigt att utbilda till behovet av sekretess av möten .
Planera en tid att bara tillhåll antingen före eller efter mötet , och se till att människor inte lämnar utan att registrera dig använda adresser och telefonnummer , som håller utskick förteckningen uppdaterad .

tips och varningar


Var
 • klart om huruvida du erbjuder barnomsorg . Medlemmarna kommer att behöva veta om de behöver se till att de nära och kära under mötestider . Om detta blir en viktig fråga , träna potential .
 • Kommunicera regelbundet . Lära känna varje medlem . Läs om gruppen hjälper dem . Fråga om något kunde göra gruppen en bättre upplevelse och följa upp alla förslag . Överväga att uppmana medlemmar att påminna dem om möten eller skicka ett vykort några dagar före sammanträdet.


 • Previous:nothing Next:kran ultraljud luftfuktare instruktioner

  Relaterade artiklar


 • Avodart fakta och biverkningar
 • kvantitativa hCG kontra kvalitativ
 • Graviditet & insulinresistens
 • hur i blöt kontaktlinser
 • lipotropic faktorer
 • är migrän ett allvarligt problem ?
 • vad som gör testosteron?
 • hur du tar bort plåster lim
 • strukturen i den mänskliga njurar
 • hälsorisker av trä värme
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com