hur man talar med din läkare

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-08
Den person som mest ansvariga för kvaliteten på din vård är du. Om du lär dig att prata med din läkare du kommer att öka både din förståelse för de sjukdomar som du kan ha, liksom kvaliteten på den vård du får. Här är några tips på hur man talar med din läkare för att få bättre vård av god kvalitet

Du behöver:. .
Pen och Pape
Tid att förbereda.


1.
Förbered ordentligt innan ett möte. Förberedelser är nyckeln steget för att få den bästa vård som du kan. Om du förbereder väl du kommer att kunna tala med din läkare på ett sätt som gagnar er båda. Du måste kunna fullständigt förklara eventuella problem du har haft, tydligt beskriver symptom, ger en komplett lista över mediciner och kosttillskott du tar (inklusive de doser och frekvens du tar dem), och ställa viktiga frågor om ditt tillstånd (s) och omsorg. Det bästa sättet att få alla dessa frågor till hands är att skriva dem alla. Få hjälp från någon annan vuxen om det behövs, men skriv ned allt som en del av dina förberedelser.

Om du har några kroniska sjukdomar som diabetes , hjärtsjukdomar , KOL , cancer , osv , bör du noggrant lära dig om dem med hjälp av pålitliga källor som National Institutes of Health ( nih. gov ) , Mayo Clinic ( mayoclinic. com ) , Cleveland Clinic ( my. clevelandclinic. org ) , och WebMD ( webmd. com ) . Seniorer kan också dra nytta av AARP : s webbplats ( aarp. org ) .
2 .
skriva av dig . Ta papper och penna till ditt besök tillsammans med skriftlig information och frågor du beredd i steg 1. Sedan skriva ner svaren din läkare ger dig . Ställa kompletterande frågor om du behöver något förtydligas . Var inte blyg! Var vänlig men bestämd när du pratar med din läkare .
3 .
föra ett permanent register av testresultat och diskussioner. Det kan vara mycket fördelaktigt för dig att hålla en fil av alla provresultat och diskussioner med din läkare . Du kommer då att kunna granska dina framsteg friska upp ditt minne om din läkares råd , och lättare förbereda dig för nästa möte .
4 .
ställa frågor tills du är nöjd . En av dina viktigaste strategier kommer att ställa frågor . Att tala med din läkare framgångsrikt , måste du ställa en rad frågor som hjälper dig att bättre förstå ditt tillstånd och läkarens ordinationer och råd . Många av dessa frågor kommer du att kunna förbereda i förväg . Andra måste du begära att sonden och förtydliga saker din läkare säger när du är där. Om du känner att du inte är bra på ställa frågor sedan ta en annan vuxen med dig till ditt besök .

Se avsnittet Resurser särskilda frågor som föreslagits av AARP . Det är viktigt att få all information du kan om din diagnos , ordinerad behandling och mediciner och eventuella rekommenderade livsstilsförändringar .
5 .
Lyssna noga på svaren och läkare. Din läkare kommer förmodligen att vara väldigt upptagen . Men under loppet av en 15 till 20 minuters möte kan läkaren förmedla mycket information och råd som du bör komma ihåg och följa . Det viktigaste här är att skriva ner den information och de råd du får . Du kan inte alltid förlita sig på minnet att behålla information , särskilt om det är komplicerat eller täcker mycket mark .
6 .
Följ med medicinering Vägbeskrivning och din läkares råd . Det är ingen idé att lära sig att tala med din läkare om du inte uppfyller hans eller hennes recept och råd . Full efterlevnad är nödvändigt om du skall föra en meningsfull dialog med din läkare och framgångsrikt hantera din hälsa .

tips och varningar


 • Om du gräver här artikeln , vänligen Digg det .
 • Du kan " rollspel " med någon annan vuxen att hjälpa dig att konstruera frågor du bör ställa . De andra vuxna skulle spela rollen som läkare .
 • Du måste samarbeta i hanteringen av din egen hälsa . Kom ihåg det gamla talesättet att ett uns av förebyggande är värt ett kilo bota .


 • Previous:nothing Next:hur man kan hjälpa förstoppning under graviditeten





  Relaterade artiklar


 • test för DHEA
 • hur man kan bli av post - baby fett
 • hur platsen Gerd hos småbarn
 • hur du får ditt barn vaccineras för (H1N1) svininfluensa
 • kost för personer som hade gastric bypass
 • virusskydd
 • hur man får frisk innan du blir gravid
 • adrenal stressymptom
 • hur man använder mercilon att hoppa över en period
 • hur man lär sig om Rush Limbaugh är en narcissist




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com