hur ritning salva fungerar

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-05

Vad är Rita Salve?

Drawing salve, även känd som ichthammol salva eller svart salva, har använts sedan 1800-talet som en aktuell salva för behandling av olika hud villkor. Vanligen används för att behandla bölder, svider, insektsbett, stickor och utslag, teckning salva verk av "dra ut" främmande föremål eller infektion från huden. Däremot den salva inte bokstavligen "dra ut" objektet, utan det stöd kroppens förmåga att driva ut objektet och läka sig själv. Historiskt sett har ritningen salva också använts som en antiseptisk och i vissa fall . milt bedövningsmedel

Ingredienser

Ichthammol närmar salva mest vanlig ingrediens och används för sina anti-inflammatoriska , svampbekämpning och antibakteriella egenskaper. Ett derivat av skifferolja , som är rikt på svavel , ichthammol fungerar som en aktiv ingrediens i utformningen salva att ge salvan dess utvinna egendom . Örter , t. ex. Arnica Montana , echinacea , lavendel och ringblomma , regelbundet läggas till salva för sina läkande egenskaper och för att täcka ichthammol s dåligt lukt. Generellt innehåller bivax-baserade ritning salva också fenyl alkohol, vallört, jungfruolja eller bergamottolja.

Även Huvudingredienserna är desamma, hemlagad versioner av ritningen salva kan innehålla tillsatta ingredienser som ingefära pulver, havssalt, löv groblad, jod och /eller honung. Beroende på region, tillsatta ingredienser varierar.

"Drar ut" Process

För att "dra ut" ett främmande föremål eller infektion till ytan av huden, är det salva tillämpas generöst på det drabbade området med en applikator (till exempel en liten spatel eller tungspatel). När ett tjockt lager har tillämpats, är det täckt omedelbart med ett bandage. Eftersom salvan absorberas av huden, mjukare salva vävnaden runt det drabbade området, försvaga det att öka blodcirkulationen. Den ökade cirkulationen arbetar för att hjälpa skjuta främmande föremål till ytan och utvisa den från kroppen. Använd pincett för att ta bort objektet när det syns på hudens yta.

Den tid det tar att rita ett främmande föremål på hudens yta är beroende på vilken typ av objekt och dess djup. Det tar vanligtvis mindre tid att dra insektsstick och gift från bett än ett glas skärvan , splitter eller koka , som kan ta upp till tre dagar att vara helt extraheras .

ett varningens ord

Ritning salve endast bör används externt och aldrig intas . Dessutom , beroende på typ av ritning Salve, hudirritation och missfärgning ( till kläder ) kan förekomma . Om att köpa salva över disk , läsa ingredienserna före användning. Konsultera en licensierad läkare om tillståndet kvarstår eller förvärras .

Previous:nothing Next:hur bandet en förskjutas axeln

Relaterade artiklar


 • hur man ska finansiera bärbara badtunnor
 • hur man kan förebygga benskörhet hos kvinnor
 • hur man kan förebygga knäsmärta när man sover på min sida
 • hur man identifierar piller själv
 • vad som orsakar gallblåsan att få infektioner?
 • vad betyder mitt diskbråck behöver mest för att läka?
 • fruktosintolerans hos barn
 • hur man förebygger grov nariga läppar
 • hur man stänga ute h1v1
 • hur man kan minska spridningen av bakterier under H1N1 influensa säsongen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com