hur skelettet fungerar med andra delar av kroppen

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-10

muskelsystemet

För att hjälpa kroppen röra sig fritt, fungerar skelettet mycket nära med muskelsystemet, som innehåller alla muskler i kroppen. Varje enskild muskel i kroppen är ansluten till en eller flera delar av skelettet. Till exempel är biceps brachii muskeln ansluten till underarmen, och underarmen ben kallas radie. Alla muskler är anslutna till skelettet har samma grundläggande funktion. De avtal och koppla av så att skelettet att röra sig. Utan skelettet skulle den mänskliga kroppen inte att kunna stödja sig, men utan muskler skulle skelettet inte kunna röra. Den allmänna makeup av skelettet är brosk och förkalkad ben, och dessa element så att ben och muskler att röra sig fritt och smidigt tillsammans.

Ciruculatory System

Tillsammans med att ge musklerna det stöd de behöver för att låta kroppen röra sig fritt, är skelettet också nödvändigt för korrekt funktion av cirkulationssystemet. Det förkalkade skelettets ben samarbeta mycket nära med cirkulationssystemet. Ett ämne som kallas märg skapas i ben och hjälpmedel för produktion av röda och vita blodkroppar. Blodomloppet är det system som cirkulerar den röda och vita blodkroppar genom kroppen. Röda och vita blodkroppar är nödvändiga för att kroppen ska fungera, och dessa celler kan inte spridas genom kroppen om inte benen i skelettet först skapade märg.

Skydd

skelettet ett nära samarbete med praktiskt taget alla system i kroppen för att skydda dem. Eftersom de ben som utgör skelettet är hårt och fast , de är den perfekta skydd för de utsatta organ som utgör kroppens system . Benen primära funktion i denna mening är att skydda organ från påverkan . Exempelvis hjälper bröstkorgen skydda de känsliga lungorna från stötar . Flera organ i matsmältningssystemet, reproduktiva systemet , urinvägar och det endokrina systemet är alla skyddade av olika ben . Men den huvudsakliga system som ben till för att skydda nervsystemet . Nervsystemet innehåller alla viktiga hjärnan, vilket är nödvändigt för alla kroppens funktioner. Den hårda skallben bildas kring hjärnan och skydda sköra vävnader från stötar. Utan skydd av skallen kan varje liten inverkan potentiellt resultera i allvarliga personskador eller dödsfall.

Previous:nothing Next:vad är folkmedicin?

Relaterade artiklar


 • ryggmärgen tumör i barn
 • skäl att ringa doktorn efter ett kejsarsnitt
 • holistisk botemedel för multipelt myelom
 • Hur sluta röka cold turkey under graviditeten
 • vax avlägsnas med örontoppar
 • hur man bestämmer när jag är gravid eller vilken dag
 • alternativ för oönskad graviditet
 • Finns det hCG i prometrium?
 • biverkningar av SERMs
 • hur man uppnår fertilitet framgång
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com