kalla behandlingar för gravida kvinnor

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-19
Förkylningar är en vanlig sjukdom som kan drabba nästan alla, inklusive gravida kvinnor . Gravida kvinnor bör rådgöra med sin läkare innan du tar någon form av kallt medicin eftersom det kan påverka barnet inuti sin livmoder . Det finns vissa mediciner som är säkra för gravida kvinnor och några som kan vara skadliga . Andra behandlingar finns som kan hjälpa till att lindra förkylningar hos gravida kvinnor

Saline Nässpray

Saline nässpray är i grunden bara ett vatten och salt -lösning , och kan även göras hemma . Det är sprayas i näsan att tillfälligt avlasta . Det fungerar genom att ge fukt till torr , igensatt näsgångarna . Det mjukar också och löser upp tjockt slem att lindra blockerade luftvägar . Även om dess effekt är kortvarig, innehåller den inte något som kan skada mamman eller barnet . Det kan sprayas helst bihålor är överbelastade .

stanna hydrerade

öka ditt intag av vätska är ett sätt att få befrielse från en förkylning. Dricka mer vätska som vatten , fruktjuicer och även tunna soppor kan hjälpa till att lindra en igensatt näsa . Vätskor hjälp tunna ut slem så att den inte längre orsakar en igensatt näsa. Andningen underlättas om luftvägarna inte är blockerade med tjockt slem. Dricka mycket kan också förhindra uttorkning. Om kroppen är väl hydrerade det kommer att återhämta sig snabbare från sjukdom.

C-vitamin

C-vitamin är en beprövad behandling för vanlig förkylning. Det är en viktig vitamin och antioxidant som håller kroppen stark och frisk. Det hjälper också kroppen att ta upp mer järn. Studier har visat att människor återhämtar sig snabbare från förkylningar med hjälp av vitamin C. Enligt WebMD, vuxna som tar 200 mg C-vitamin varje dag kommer att återhämta sig från förkylningar 8 procent snabbare, medan barn återvinna 14 procent snabb när man tar samma dos.

Vitamin C finns i vissa grönsaker och frukter. De flesta vet att apelsiner är en bra källa till vitamin C. Vad du kanske inte inser är att söt röd paprika, jordgubbar, brysselkål, broccoli, cantelope och tomater är också bra källor till vitamin C. äta mer av dessa livsmedel är en naturlig sätt att behandla förkylningar och är därför säkra under graviditeten. Vitamin C finns också i form av piller och tuggtabletter. Konsultera en läkare först för den tillåtna dosen av vitamin C piller för gravida kvinnor.

Previous:nothing Next:hur man ersätta en förlorad NHS medicinsk kort

Relaterade artiklar


 • är spotting ett symptom på klimakteriet ?
 • hur man ska behandla torr öron
 • Vilka är orsakerna till den låga hCG?
 • om tidiga födslar
 • hur akne fläck behandling för tonåringar
 • naturläkemedel mot levercancer
 • riskfaktorer för spontan abort
 • kan en person vara gravid & inte vet det?
 • hur man avvärja influensa
 • naturliga behandlingar för prostata hälsa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com