kan återställa testosteron nivåer

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-26
Testosteron är ett viktigt hormon i en mans kropp som hjälper till att reglera fett , bentäthet , muskelmassa och styrka , produktionen av röda blodkroppar, spermieantal och libido . Testosteron toppar under tonåren och nivåer börjar sjunka mellan åldrarna 30 och 40. Livsstilsförändringar kan naturligtvis återställa höga nivåer av testosteron och om det behövs kan läkare ordinera testosteron-substitutionsterapi

Du behöver : .
Lean proteinkällor
. Frukt och grönsaker.
Källor till omega-3 .
Zink.
Vitaminer .


1 .
Ät en riktig kost för att återställa dina testosteronnivåer . Undvik överdriven kolhydrater och enkla sockerarter , vilket kommer att höja blodsockret och kan sänka produktionen av testosteron . Enligt hormon Shop , protein --- en latinsk term som betyder " framför allt " --- är det viktigaste elementet till kost eftersom det stimulerar hormoner som i sin tur reglerar testosteronnivåer . Söka mager , icke-feta proteinkällor . Ät mycket frukt , grönsaker och bra fetter, såsom olivolja och fiskolja, som innehåller omega-3 . Enligt hormon Shop, försök inte en fettsnål diet, eftersom det orsakar en minskning av testosteronnivåer.
2.
Ta zinktillskott. Body Building Web konstaterar att zink är ett hårt mineral att absorbera, vilket är varför så många människor har en zinkbrist. Rätt mängd zink kan du förbättra sömnvanor och ökar testosteronnivåerna.
3.
Ha rätt sömnvanor samt god allmän psykisk hälsa. Enligt WebMD, bör vuxna sova mellan sju till 10 timmar varje natt, och upprätthålla tillräcklig sömn mönster kommer att hjälpa din kropp producerar mer testosteron. Undvik stressiga situationer, gör det också kommer att stärka produktionen av testosteron och minska halten av stresshormoner som kommer in i kroppens system. Stresshormoner --- såsom adrenalin och kortisol --- förhindra nödvändiga hormonerna från att komma in i systemet och lägre testosteron produktion.
4.
Daglig motion, men övning måtta. Begränsa motion för att sessioner på 45 minuter till en timme, med pauser om ytterligare utbildning är nödvändig. Enligt hormon Shop, antingen en brist på motion eller utövar mer än en timme kommer att orsaka testosteronnivåerna att falla och kortisolnivåer att stiga.
5.
Rådgör med din läkare om du är orolig för en eventuell testosteronbrist. Endast läkare kan exakt test för testosteron nivåer, provning är oftast klar på morgonen, när testosteronnivåerna är högst. Om din läkare identifierar en brist, anser testosteron-substitutionsterapi som tillval. Enligt Mayo Clinic, studier visar att män placeras på testosteronbehandling har återställt testosteronnivåer som deras ungdom.

Tips och varningar


 • användning av artificiell testosteron, såsom steroider, kan orsaka permanenta skador kroppens naturliga förmåga att producera testosteron, enligt Body Building Web.


 • Previous:nothing Next:sjönk livmodern i klimakteriet

  Relaterade artiklar


 • människans livstid utveckling
 • mat för att hjälpa till prostatakörteln
 • ryggmärgen tumör i barn
 • mjälte fakta
 • skadliga effekter på fostret från cigaretter mamman röker
 • hur man talar med din läkare
 • hur säkert är en B12 shot?
 • Hur man testar manlig fertilitet
 • Så för att lindra menstruationskramper
 • hur man använder Epson salt som ett rengöringsmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com