kauterisation avhjälpa av näsblod

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-11
Även i allmänhet ofarliga , kan ofta näsblod vara jobbigt . Väckt den av skada, torr luft och brist på fukt eller som en komplikation till annan sjukdom , kan vissa människor söker en permanent lösning på frekventa näsblödningar . Kauterisation bränner de fartyg som ansvarar för blödning med silvernitratlösning eller elektrisk ström , och utförs under narkos av en Otolaryngologist

Förebyggande

Försök att vidta förebyggande åtgärder för att undvika näsblod innan resultatet till kauterisation . Prova fuktgivande luften i ditt vardagsrum med att köpa ett helt hus luftfuktare att fästa i värmeenheten av ditt hem , eller köpa en mindre luftfuktare för sovrummet. Kompress de delar av näsan dagligen med vaselin eller använda en saltlösning nässpray för att hålla passager fuktig och tydlig . Inte plocka eller repa på slemhinnan i näsan , vilket kan skada känsliga vävnader och leda till blödningar . Växla smärtstillande från acetylsalicylsyra eller ibuprofen till en paracetamol-baserad medicin om möjligt , eftersom vissa over-the-counter läkemedel kan förvärra problemet .

Dokumentation

Notera när du ska näsblod genom ANTECKNING ner dem i en planerare eller tidning, att ha dessa tillgängliga när du ser en läkare kommer att hjälpa att lokalisera deras sak . Notera hur allvarlig blödning och den verksamhet som utförs när flödet började . Försök att vara så specifik som möjligt , notera villkoren omkring dig , som vädret , tiden på dagen och din position ( som att vara utomhus ) .

träffa en läkare

Se en Otolaryngologist att behandla envisa återfall av näsblod . Fråga om dina alternativ , och se till att utesluta andra fysiska orsaker som högt blodtryck , diabetes , allergier eller hjärntumör innan du använder kauterisation är att stänga fartyg . Rådgör med din läkare för att se om nasala förpackningar , som består av ett knippe material som placeras in i näsan för att förhindra blödning , är en mer gångbart alternativ , som att släppa ut dem är mindre invasiv än kauterisation förfaranden .

Utveckla en behandlingsplan med din läkare för vård före och efter kauterisation , och fråga vilket kauterisation metod som används . Även kemiska BRÄNNJÄRN och diatermi är likartade i effektivitet, är diatermi den metod som föredras . Silvernitrat som används i kemiska BRÄNNJÄRN kan läcka ut i vävnaderna utanför den avsedda gränser .

och efterbehandlingen

Förbered för förfarandet genom att packa en extra uppsättning kläder och anländer tidigt på dagen för förfarandet . Har någon köra dig till ditt besök , eftersom patienterna i allmänhet inte tillåtet att köra efter att återhämta sig från narkos . Få detaljerade planer för efterbehandling innan kauterisation utförs , och gör planer för att följa stegen efter att de lämnat sjukhuset . Be för instruktioner om hur du ändrar dressingar, antibiotika och smärta läkemedelsdoser, och förebyggande av infektion. De flesta människor tillbaka till arbete och normala aktiviteter en till två dagar efter nasal kauterisation.

Previous:nothing Next:Vilka är de behandlingar för ringorm hos bebisar?

Relaterade artiklar


 • hur man startar fågelskådning för din hälsa
 • hur att hålla sig frisk på nattskiftet
 • hur man hittar aktiviteter för att dela med den döende
 • hur du får ditt barn vaccineras för (H1N1) svininfluensa
 • hur du dubbelkolla din diagnos
 • återkommande menstruationscykeln efter samlag
 • information om kompressorer luftkonditioneringen
 • hur man diagnostisera en knöl i bröstet
 • mänsklig tillväxt steg
 • vad är några uttjänta frågor?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com