motionsträning för seniorer

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-14
Många pensionärer lever långt och hälsosamt liv och vill göra det bästa av deras goda hälsa genom att förbli passform. Andra har hälsofrågor, såsom t. ex. övervikt eller har hjärt-kärlsjukdomar, och vill förbättra dessa villkor genom konditionsträning. Människor i alla åldrar kan dra nytta av humör och hälsa belöningar av daglig måttlig motion

Hjärtnivå

För att du ska få full aeroba nytta av någon hjärt-motion, hålla pulsen i målintervallet. Ta reda på din målpulsvärdet genom att räkna taktslagen i din puls i tio sekunder och multiplicera det antalet med sex. Ta reda på den lägre delen av ditt mål hjärtfrekvens intervall genom att dra din ålder från 220 och multiplicera med 0,7. Den övre delen av ert sortiment är 220 minus din ålder gånger 0,8. Till exempel, om du är 70 år gammal, ditt mål hjärtfrekvens skulle vara mellan 105 och 120 slag per minut, vilket innebär att du skulle räkna mellan 18 och 20 slag under dina tio sekunder räknas.

Vandring

rask promenad i 15 minuter eller mer per dag övningar hjärtat och gör det pumpa mer effektivt. Värm upp med en långsam promenad och lite stretching innan du börjar din aeroba gå att undvika skador. Upprätthålla en jämn takt, och ta din puls regelbundet under en promenad för att se till att du är i din målpulszon. Flytta armarna fram och tillbaka och plocka upp tempot mer för att höja pulsen, eller sakta ner lite för att sänka den när det behövs. Walk på det lokala köpcentret de dagar när vädret förbjuder ett utanför promenad.

Dancing

Gå med i en klass aerobics dans för en social upplevelse som också förbättrar din hjärt tillstånd. Dans och andra gruppövningar kan förbättra din balans Förutom att bygga uthållighet och hjärthälsa . Ta danslektioner eller delta grupp danser på ett lokalt ledande kulturcentrum . Dans stadigt i 15 minuter eller mer mellan raster för att mingla för aerob förmån .

Bad

Simma eller gå en klass vatten aerobics på ett närliggande inomhus fitnesscenter . Utövar i vatten tar stress bort av lederna , vilket gör den lämplig för aktiva människor i alla åldrar . När du reser , bor på ett hotell med inomhuspool och ta din träning rutin då du går . Ha roligt att lära sig en ny färdighet under pensionsåldern genom att ta en bad eller vatten aerobics klass vid det lokala samhället centrum. Ta dina barnbarn simma när de besöker och delta i det roliga istället för att sitta på åskådarplats.

Previous:nothing Next:Vilka är fördelarna med Suboxone u00AE ?

Relaterade artiklar


 • vad är skillnaden i impotens & erektil dysfunktion?
 • hur man kan förebygga oro under en MRT
 • hur du begär en valbar C-sektionen
 • Vilka är riskerna för rectocele operation?
 • hur man kan hjälpa någon sluta röka
 • Varför är barn som har ADHD så krävande?
 • vad är ett bra blodtryck utbud under graviditeten?
 • arbetsmarknaden och ulcerös kolit komplikationer
 • leverproblem under graviditeten
 • hur man gör en menstruationsperiod snabbare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com