pilonidal cysta alternativa behandlingar

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-01
En pilondial cysta är en ficka i huden som är full av skräp och hår . Dessa cystor är vanligare hos män och förekommer i närheten av svanskotan . Orsaker till detta tillstånd kan omfatta långa sammanträde , bär åtsittande kläder eller cykla under en längre tid . Dessa aktiviteter verkar driva hår in i huden som gör att kroppen att bilda en cysta i området. Pilonidal cystor är oftast ofarliga , om de inte blir smittade. Om detta inträffar , kan operation behövas , men det finns alternativ som kan vara uttömda först , enligt Mayo Clinic .

Pilonidal Cysta Sanering

människor som föredrar att undvika operation kanske vill överväga att tömma pilonidal cysta . Under detta förfarande , kommer läkaren att ge patienten en lokalbedövning , som kommer att bedöva det drabbade området. När patienten är stel , kommer hon dränera vätska i cysta och ta bort hår och skräp från området . Enligt Mayo Clinic , 50 till 60 procent av personer som får detta förfarande inte kräver ytterligare medicinska ingrepp.

Minimera Hair Irritation

Mayo Clinic rekommenderar att hålla hår och smuts från pilondial cystor för att minimera irritation . Detta kan uppnås genom att raka det drabbade området eller med laserbehandlingar hårborttagning .

Renlighet ut skräp

Med pilondial cystor , är det viktigt att hålla bakterier och smuts från det drabbade området under läkningsprocessen . Använd glycerin tvål , som är mild mot huden och icke- irriterande . När du tvättar , använder en ren tvättlapp och tvätta fort att få bort smuts och bakterier på huden . Håll också cysta helt torr . Mayo Clinic rekommenderar att man undviker användningen av baby pulver och naturläkemedel på cysta . Oljor bör också undvikas, vilket kan irritera huden .

när man ska ringa en läkare

Om cysta utvecklar en foul lukt och huden runt det drabbade området blir mer röd , kontakta din läkare. I vissa fall , trots alternativa behandlingar , kan en pilonidal cysta kräver operation för att rensa ut skräp och hår . En pilondial cysta som kroniskt är infekterad kan orsaka skivepitelcancer , som är en typ av hudcancer , så det är viktigt att samarbeta med din läkare medan du hanterar detta tillstånd .

Previous:nothing Next:pediatriska fysiska förfaranden för bedömning

Relaterade artiklar


 • nekrotiserande pneumoni hos barn
 • holistiskt sinus rättsmedel
 • hur man ska behandla patellar tendinit
 • hur man använder Doxylamin succinat under graviditeten
 • information om medicinering medroxyprogesteron
 • Planera din tid med preventivmedel
 • cool dimma luftfuktare vs varm
 • kan du ha en hälsosam graviditet med PCOS ?
 • hur lätt förkylningssymptom för spädbarn och småbarn
 • isopropylalkohol effekter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com