post- op steloperation förfaranden

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-12
Målet för en steloperation är att smälta kotor tillsammans för att förhindra smärta , domningar, stickningar , och att sluta onormala rörelser i ryggraden . Korrekt post-operativ behandling för patienten som genomgått steloperation är avgörande för framgången för denna operation . Efter operationen tar det ungefär tre månader för fusion att läka på rätt sätt, och under denna tid är många åtgärder som vidtagits för att säkerställa ett framgångsrikt resultat Håll

Patient Bekväm

Omedelbart efter operation, är det viktigt att hålla patienten bekväm . När han eller hon återvänder från operation , han eller hon kommer högst sannolikt att uppleva smärta , som kommer vara allt från lindriga till kraftiga . Patienten kommer att ha en IV används för att ge smärtstillande och ge vätska och näring tills han eller hon kan återuppta äta och dricka . Patienten kommer också att få IV antibiotika under en period för att förhindra infektion .

Kost och andningsterapi

Patienten kommer att vara mycket törstig efter operationen, men det är viktigt att ge patienten isen chips tills hennes kropp återhämtat sig fullständigt från bedövning som gavs för att göra operationen . Så snart patienten kan tolerera det , kommer han eller hon ges vätska först och sedan en vanlig kost . Det är också viktigt att lära patienten att göra djup andning övningar efter operationen. Den andningsterapeut lär patienten hur man använder en andningsapparat som kommer att arbeta för att utöka patientens lungor , vilket är mycket viktigt efter operationen .

god cirkulation är kritisk

Bra cirkulation är kritisk efter operation för att förhindra blodet bildas blodproppar så att patienten kommer att behöva bära kompression stövlar på hans eller hennes ben tills han eller hon kan gå upp och röra sig ofta . Patienten kommer också att behöva ändra sin position i sängen med jämna mellanrum för att lindra smärta och förhindra påfrestningar på operationsstället . Din sjuksköterska kommer att hjälpa dig " log -roll "för att ändra positioner . Logga rullande vänder dina höfter och axlar på samma gång utan att anstränga ryggen . Sjuksköterskan kommer också att visa dig rätt förfarande för att komma ur sängen när det är dags för dig att göra detta steg . Om läkaren beställde en tandställning , är det viktigt att lära patienten det korrekta sättet att lägga det på och ta av den. Patienten måste också instruktioner om när stag ska användas .

Promenader och gång

Att gå är en viktig del av utbytet för ett steloperation patient . Patienten ska börja med att ta korta promenader i korridoren , successivt öka avståndet . Patienten bör inte få alltför ont när hon gick . Det är också viktigt att lära patienten att sitta ordentligt . Råda patienten att sitta i en fast , hård -stödda ordförande . Han eller hon bör inte sitta längre än 20 minuter . Att bo i samma position för länge efter steloperation behandling gör patienten stel .

Staples , sömmar och Steri-Strips

Patienten har vanligtvis häftklamrar eller maskor på platsen för operationen . Dessa kommer att tas bort efter två veckor , antingen genom ett hem hälsovårdare , eller när patienten går till doktorn för hans eller hennes första kontrollen . Steri -Strips eller små bitar av tejp kommer att ligga på snittet för att hålla den stängd , och patienten kommer att få höra att låta dem falla av på egen hand . Med rätt post- op vård kommer patienten att kunna återvända till sin normala livsföring inom några månader .

Previous:nothing Next:vad som reglerar glukos , lipider och aminosyror nivåer syra i blodet ?

Relaterade artiklar


 • sätt att gå ner i vikt i din inre låret
 • hur man ska behandla allvarliga svampinfektioner
 • hur man byter en blöja med endast hjälp av tre våtservetter eller mindre
 • äggdonator komplikationer
 • hur man gör bakpulver örondroppar
 • hur man dödar parasiter med väteperoxid
 • hälsosam kost för barns utveckling
 • historia st.
 • Du kan lätta en tung period ?
 • Creighton modell & metod för att bli gravid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com