vad är biofeedback terapi ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-31
Det finns många alternativa behandlingar som finns idag . En sådan framgångsrik terapi program är biofeedback terapi , och den har använts för att framgångsrikt behandla många sjukdomar

Definition

Biofeedback terapi är möjligheten att använda ditt sinne för att styra kroppen och dess funktioner . Enligt Mayo Clinic , har vetenskapliga studier bekräftat att du har förmågan att styra många av de ofrivilliga funktioner i kroppen . En utbildad tekniker , med hjälp av specialutrustning, lär dig hur peka på helande kraften i ditt sinne .

Vad kan du styra med din hjärna ?

Enligt Mayo Clinic , hjärnaktivitet , blodtryck , muskelspänningar, hjärtfrekvens , hudens temperatur och svett körtel aktivitet är alla funktioner du kan styra med din hjärna .

Varför Biofeedback ?

Biofeedback är framgångsrik för många stressrelaterade tillstånd . Astma , huvudvärk , värmevallningar, kronisk smärta i nedre ryggen , högt blodtryck och förstoppning är bara några av de förhållanden som kan behandlas med biofeedback terapi .

Biofeedback Maskiner och teknik

Beroende på dina hälsoproblem och mål din terapeut kan använda mer än ett biofeedback teknik . En maskin som används för detta kallas Elektromyogram som använder sensorer för att mäta muskelspänningar och används främst för att uppmuntra avkoppling . Temperatur biofeedback är när sensorerna är kopplade till fingrarna för att övervaka hudtemperatur och kan hjälpa till med vissa hjärt villkor . Nästa på listan är galvanisk hudrespons utbildning i vilka sensorer bedöma aktiviteten i svettkörtlarna och kan hjälpa till med fobier och ångest . Senast är det elektroencefalogram som mäter hjärnaktiviteten , och detta kan vara användbart i behandling av sömnbesvär och neurologiska sjukdomar .

Risker för Biofeedback Therapy

Enligt Mayo Clinic , inte biofeedback terapi inte innebär några risker eller biverkningar , men Mayo säger också att det inte bör användas av alla med depression eller någon annan större psykisk störning.

Previous:nothing Next:Skillnaden mellan cystor & Myom





Relaterade artiklar


 • kan jag blöda & vara gravid?
 • hur man kan minska öronvax
 • alternativ till kortison för knäproblem
 • projektil kräkningar hos barn
 • rättsmedel för spädbarn med svampinfektion
 • när man ska ringa läkaren för ömhet i armhålan området ?
 • livsmedel som höjer urinsyranivåerna
 • hur man äter saffran under graviditeten
 • huvudvärk orsakad av spinal ryggmärgsbråck syndrom
 • var man kan köpa en nebulisatorn för barn




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com