vad är folkmedicin?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-10
Folkmedicin är ett talspråkligt term för användning av traditionella läkemedel , ofta i arv inom en kultur eller familj , för att behandla tillstånd eller sjukdomar . Folkmedicin är en typ av alternativ medicin som inte förknippas med professionell vård . Precis som alternativ medicin , huskurer tenderar att förknippas med de flesta kulturer över hela världen och ofta använda medicinalväxter och örter

Historia

Enligt i januari 1997 av den " West Virginia Historical Society Quarterly ", kan användningen av folkmedicin kan spåras tillbaka till det antika Egypten i 3. 700 B. C. , och antogs senare av den kinesiska och grekerna och romarna.

Typer

folkmedicinen är en bred kategori av hälsa underhåll än kan inkludera örtmedicin, traditionell kinesisk medicin, ursprungsbefolkningar medicin och andra metoder som akupunktur och Siddha medicin.

Effektivitet

I januari 2009 frågan om "afrikansk tidning bioteknik," fytokemiska analys av medicinalväxter används som huskurer i Afrika har visat att många växter som används för att behandla infektioner gjorde faktiskt har antibakteriella egenskaper som var effektiva i laboratorieförsök.

American Folk Medicin

Även huskurer populärt används i dagens amerikanska samhället, för tidiga amerikaner som hade föga tillgång till professionell sjukvård, kan huskurer ha varit den enda hållbara behandlingsalternativ. Tidiga bosättare används fågelbär bark för hostmediciner, och sassafras, kattmynta, horehound och Pennyroyal att behandla hosta och förkylning.

Överväganden

I juli 2005 frågan om "Ambulerande Pediatrics," forskare ifrågasatte om föräldrar anser tillräckligt starkt de potentiella biverkningar av att använda huskurer som tranbärsjuice för att behandla medicinska tillstånd som urinvägsinfektioner hos barn. Tjugonio procent av föräldrarna hade försökt ge tranbärsjuice till sina barn, som har ställt frågan om säkerheten för huskurer har undersökts tillräckligt.

Previous:nothing Next:hur man upptäcker nits

Relaterade artiklar


 • hur pinnen i näsan för MRSA
 • Vilka är riskerna för rectocele operation?
 • hur man startar en stödgrupp som ökar coping färdigheter
 • hur man gör en nasal koksaltlösning tvätt
 • sätt att gå ner i vikt i din inre låret
 • läkemedel för behandling av högt kortisolnivåer
 • mest effektiva behandlingen av restless leg
 • hur man fysiskt ta bort ärren och hudbristningar ( lotion fungerar inte )
 • rensar upp en rinnande näsa
 • hur man kan förhindra att svininfluensan (H1N1)
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com