vad göra när ett barn är att ha ett beslag

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-05
Onormal elektriska urladdningar i ett barns hjärna kan orsaka kramper . Kramper kännetecknas av muskelspasmer ett barn inte kan kontrollera , ibland barnet förlorar medvetande. Anfall hos barn kan orsakas av medicinska problem , såsom lågt blodsocker eller infektion . Skallskada , överdos eller en oavsiktlig förgiftning kan också orsaka kramper , som kan sjukdomar relaterade till hjärnan kan också orsaka kramper . Varje förälder eller vårdgivare bör veta vad man ska göra när ett barn är att ha ett beslag

förbereda området

Om ett barn har ett anfall , måste du agera snabbt för att hålla dem säkra . Om han är i en bilbarnstol , rullstol eller barnvagn , se till att han är ordentligt fastspänd i. Om barnet inte är säkrad , titta runt i området för objekt som kan skada barnet . Ta bort alla hotande objekt och hitta en ren utrymme på golvet för barnet att ligga på . Titta runt efter något mjukt att dämpa barnets huvud under beslag . Starta tidtagningen i beslag så nära beslag debut som möjligt .

Hjälp barnet under beslag

Det bästa sättet att hjälpa ett barn under ett anfall är att behålla lugnet. Gör ditt bästa för att göra barnet tryggt och bekvämt . Undvik att placera några föremål i barnets mun under beslag . Titta noga för att se vilka kroppsdelar berörs av beslaget så att du kan kontrollera dem efter beslag slut . Lägg till några dämpning under barnets huvud så att hon inte ständigt slå igen sitt huvud på golvet .

Efter beslag

Efter ett anfall , ett barn troligtvis behöver uppmuntran. Håll nyfikna borta och komfort barnet genom att förklara var han är och vad som just hände . Mildra eventuella obehag av skador under beslag. Om ett barn är medvetslös , placera henne på hennes sida . Kontakta läkare vid behov . Om du höll reda på tiden under beslag , vill du informera läkare om exakt hur länge beslag varade .

Ringa under läkarvård

Det finns flera omständigheter när det är klokt att kräva professionell medicinsk bistånd . De Nemours Foundation webbplatsen finns rekommendationer om när du ska ringa för dessa läkartjänster . När du är osäker är det bäst att fela på den säkra sidan . Leta efter tecken på andningssvårigheter eller skallskada eller gift förtäring . Du vill också meddela räddningspersonal om ett anfall varar längre än fem minuter eller om barnets psykiska tillstånd framstår som ovanligt.

Previous:nothing Next:hem åtgärda av bihåleinflammation

Relaterade artiklar


 • Graviditet & insulinresistens
 • hur man blir gravid : ge simmarna en fördel
 • varför kvinnor upplever efter födseln depression?
 • Varför är barn som har ADHD så krävande?
 • kan du få din tid direkt efter att bli gravid?
 • är b-positiv en ovanlig blodgrupp?
 • hur man slutar använda p-piller
 • hur man använder Doxylamin succinat under graviditeten
 • riktningar för hormon kräm
 • hur man hittar en läkare osteopatisk medicin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com