vilka övningar är bra för att öka mitt blodtryck?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-25
Blodtryck är det tryck blodet skapar mot väggarna i artärerna. En blodtrycksmätning är baserat på två avläsningar som kommer från två olika krafter. Det systoliska nummer representerar trycket av blod medan hjärta är avtalsslutande, och det diastoliska nummer representerar trycket av blod medan hjärta vilar mellan beats. Systoliskt blodtryck anges först, följt av diastoliskt. 120 systoliskt över 80 diastoliska anses vara optimalt. Lågt blodtryck är känt som hypotension och om den är allvarlig nog, bör behandlas av din läkare. Mer måttliga fall kan förbättras eller lösas helt och hållet med motion

höja blodtrycket med motion

Vilken typ av fysisk aktivitet som får din puls upp kommer också att höja blodtrycket. Bara komma ur sängen på morgonen kommer att orsaka ett förhöjt blodtryck. Om du har lågt blodtryck och lider av yrsel eller svindel när du går ur sängen, försöka sitta upp långsamt, och sedan sträcka på fötter och ben fram och tillbaka innan han flyttade till stående. Denna enkla fot övning kan öka blodcirkulationen, vilket kan öka blodtrycket.

Göra aeroba övningar för att förbättra regelbundet blodflödet, vilket i sin tur kan förbättra lågt blodtryck. Aerobic övningar använder stora muskelgrupper, är rytmisk till sin natur och kräver ditt hjärta och lungor att arbeta hårdare för att ge tillräckligt med blod och syre till kroppen.

aerob aktivitet är effektivt för att höja blodtrycket, eftersom det tvingar dig att andas snabbare för att leverera syre till att arbeta muskelgrupper. Blodkärlen att vidgas att acceptera syrerikt blod och leverera den till vitala organ och muskler .

raska promenader, jogging , dans , cykling och simning är alla exempel på aeroba övningar . Du borde motionera minst 30 minuter varje dag . Walking är en aktivitet som inte kräver ett gym eller en tonad fysik . Hit trottoaren utanför ditt hem eller arbetsplats . Ta med en kompis längs och finner du att 30 minuter kommer att passera på ingen tid alls. Detsamma kan sägas om jogging , dans , cykling och simning.

Andra sätt att höja blodtrycket

Öka mängden vatten du dricker för att öka den totala blodvolymen och förhindra uttorkning. Dessutom tillsätt mer salt i din kost. Natrium är känt för att höja blodtrycket, men skall det tilläggas gradvis och inte i överskott, eftersom överflödigt natrium kan också leda till hjärtsvikt. Använd stödstrumpor för att minska poolning av blod i dina ben och fötter. Stödstrumpor kan också användas för att minska svullnad av åderbråck och för att lindra smärta.

Om kostförändringar, motion och stödstrumpor inte har höjt ditt blodtryck till en normal räckvidd, tala med din läkare. Han kan rekommendera mediciner som kan hjälpa.

Previous:nothing Next:övningar för att minska bensvullnad

Relaterade artiklar


 • hur man gör Kegels ordentligt
 • När ska man söka medicinsk hjälp för graviditetsillamående
 • hur man ska behandla vax byggs upp
 • effekterna av koffein på hjärtat
 • hur man ska behandla nästäppa i en 2 månader gammal
 • hur man minimerar värmevallningar
 • hur man använder en bröstpump för att förmå labor
 • hur man botar blöjeksem
 • parotis tumör kirurgi
 • hur man tvättar händerna och personlig hygien
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com