Fakta om för tidigt födda barn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-08
Tidigt födda barn ser små och bräckliga , men med modern medicin de kan gå på för att leva lyckliga liv . Det är viktigt att förstå för tidig förlossning och dess riskfaktorer så att du kan förbereda och förebygga

Definition

Ett barn är för tidigt när de föds minst tre veckor före förfallodagen . Att födas tidigt presenteras ett antal problem . Barnet är nästan definitivt kommer att vara mycket mindre än ett barn som fördes till sikt och kan inte utvecklats fullt ut .

Statistik

Enligt MedicineNet , är barn som föddes tidigt på cirka 10 procent av graviditeter . Överlevnadsgraden droppar tidigare ett barn föds före förfallodagen , dock mest barn som är födda efter den trettioandra graviditetsveckan kan överleva på egen hand. Med medicinsk hjälp kommer många för tidigt födda barn leva ett normalt liv , men det finns runt ett 20- procents chans att barnet kan bli inaktiverad .

Riskfaktorer

Om du är gravid med flera barn ( tvillingar , trillingar , osv ) , oddsen för att gå in tidig födsel ökar . Varningstexter på både cigaretter och alkohol varnar för att konsumtionen under graviditet kan orsaka ett barn att födas för tidigt . Mayo Clinic föreslår också stress kan sätta på tidiga arbete .

Komplikationer

För tidigt födda barn har främst utvecklingsmässiga problem som inlärningssvårigheter och funktionshinder vision . Beroende på hur tidigt barnet är fött kan de har problem att andas , tarmproblem eller gulsot (gulfärgning av hud och ögon) . Prematura barn är också större risk för cerebral pares .

Att behandla Baby

För tidigt födda barn kommer att behandlas av NIC -enheter ( neonatal intensivvård ) . Vid födseln , kommer sjukhuset bestämma behandling , men efteråt tidigt födda barn behöver regelbundna kontroller från sina läkare för att se de utvecklas bra. Dessutom är för tidigt födda barn vanligtvis krävs för att stanna på sjukhuset längre än vanliga nyfödda , eftersom de kräver övervakning .

Previous:nothing Next:hur man kan föra en feber nere hos spädbarn

Relaterade artiklar


 • vad gör du trött hela tiden?
 • livsmedel med höga halter av östrogen
 • hur du håller dina barn och familj friska och mer bakteriefri hemma
 • vad som gör jästen i kroppen?
 • hur man kan hjälpa någon sluta röka
 • hur man slåss mot H1N1
 • Information om baby kolik
 • konsekvenserna av Alzheimers sjukdom
 • information om sprintec p-piller
 • växtbaserade behandlingar för hudcancer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com