Hur identifiera klimakteriet

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-20
Om en kvinna i sina sena 40-talet till hennes mitten 50-talet och har inte haft menstruation under ett år, är det mer än troligt att hon är helt klimakteriet. Den tidning Family Practice konstaterar att förekomsten av amenorré, som är den term för missade eller frånvarande menstruationer, är den bästa prediktorn att en kvinna kommer in i klimakteriet inom de närmaste 4 åren

Du behöver:.
Follikelstimulerande hormon (FSH) kit hem testning.


1.
Inse att ålder i sig är en användbar indikator på peri-klimakteriet och kommande klimakteriet. De flesta kvinnor har antingen avslutats eller åtminstone in i peri-menopausala övergång från 50 års ålder, och nästan alla kvinnor har slutfört processen med den tid de är 55.
2.
Var medveten om att under peri-klimakteriet, en kvinnas follikelstimulerande hormon (FSH) nivå kan tyda på där hon är i övergångsprocessen. Men kom ihåg att American College of Physicians, American College of obstetriker och gynekologer och American Academy of Family Physicians, enligt The Journal of Family Practice, inte tar hänsyn till diagnos av klimakteriet i sina olika rekommendationer. En del läkare sätter inte mycket materiel att mäta FSH-nivåer . Den nordamerikanska Menopause Society förklarar att FSH och östradiol (en typ av östrogen ) har begränsat värde när det gäller att bekräfta peri-klimakteriet , eftersom månatliga variationer av FSH och östradiol kan vara extrem . En del läkare tror inte att testa FSH-nivåer är mycket tillförlitlig.
3 .
Testa din FSH och luteiniserande hormon ( LH ) nivåer . Testning bör utföras två gånger , en månads mellanrum , för att kompensera för fluktuationer i FSH-nivåer , enligt Menopauseatoz . com. Hem testutrustning finns tillgängliga.
4.
Avgöra om du har höga nivåer av FSH och luteiniserande hormon (LH), som är karakteristiska för peri-klimakteriet. Den FSH och LH nivåerna blir höga när östrogen och progesteron sjunker på grund av åldrande äggstockar och avsaknaden av ägglossning.
5.
Om din FSH-nivå är högre än 25, kan detta vara en Uppgift du är på väg mot klimakteriet. Innan peri-klimakteriet, FSH-nivåer mellan 5 och 25 mIU /ml. När en kvinna har blivit helt klimakteriet, eller inte har haft menstruation på 365 dagar, kommer hennes FSH nivå 50 mIU /ml eller högre.


Previous:nothing Next:Vad gör en foster ultraljud leta efter ?

Relaterade artiklar


 • familj hjälp för alkoholister i återvinning
 • ADHD och tillväxt
 • om tendinit hos barn
 • nya upptäckter för Kawasakis sjukdom
 • hur man sätter på en tampong
 • rensar barnets nästäppa
 • hur man rengör ditt hem efter att ett fall av huvudlöss
 • tecken och symtom på livmoderhalscancer disksjukdom
 • högtryck vs lågtryck över en kammare
 • handtvätt tips
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com