äggdonator förfaranden

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-23
Äggdonation som en behandling för infertilitet är processen med att skörda friska ägg från en kvinna och implanterar dem i en annan kvinna med provrörsbefruktning. Den levereras med risker och belöningar för både ägget givare och mottagare, och det är viktigt att förstå förfarandet helt innan du väljer att bli endera parten

som är delaktig i Äggdonation?

Egg mottagare är heterosexuella par lider av barnlöshet, kvinnor som inte vill passera en genetisk defekt på sina barn, och samma kön som vänder sig till äggdonation som ett sätt att tänka och föda ett barn. Vissa använder en surrogatmamma för att bära barnet till sikt.

äggdonatorer är friska kvinnor som väljer att donera sina ägg. De genomgår kraftig medicinska tester och tillfrågas om sin familjs sjukdomshistoria för att se till att de är lämpliga donatorer.

Fertilitetskliniker och läkare finna lämpliga äggdonatorer och matcha dem med par och individer som vill ha barn.

Att bli äggdonator

eller inte bli en äggdonator är ett allvarligt beslut. Prioriterade äggdonatorer är friska, högskoleutbildade kvinnor vars familj har en frisk genetiska historia. Ansökningsprocessen för att bli en givare beror på den enskilda kliniken , men i allmänhet den potentiella givaren är frågor om hennes individuella sjukdomshistoria familjens sjukdomshistoria , hennes utbildnings-och yrkesbakgrund , och hennes personlighet . Hon brukar är skyldiga att lämna baby-och /eller foton vuxen av sig själv.

Om en givare verkar vara en bra kandidat , kommer kliniken göra henne information tillgänglig för potentiella mottagare . Matchningen av en givare med en mottagare kan ta flera månader .

Ett denna match som gjorts, genomgår givaren en fysisk och genetisk tentamen, och börjar den fysiska processen med äggdonation.

Processen att donera ägg

kvinnans äggstockar normalt release ett ägg per månad. För att en kvinna att donera sina ägg, hennes äggstockar måste hormonellt stimuleras att skapa mer än ett ägg under en menstruationscykel.

Givaren injiceras med en klass av läkemedel som kallas gonadotropinfrisättande hormon agonist analoger, som innebär att utsläpp av luteiniserande hormon av givarens hypofysen, att skapa en artificiell menopaus. Detta kan uppnås genom en injektion, flera injektioner eller ens nässpray.

Nu när hennes hormonnivåer har undertryckts, måste hennes äggstockar stimuleras att producera mer än ett moget ägg. Detta uppnås genom att ge henne flera doser av ett follikelstimulerande hormon eller humant menopaus gonadotropin. Givaren injicerar vanligen sig själv med dessa hormoner.

En klinik kommer att använda ultraljud för att avgöra hur äggen utvecklas. När äggen är färdiga att skördas kommer donatorns läkare ger henne en injektion av humant koriongonadotropin. Detta utlöser ägglossningen .

Cirka 34 till 36 timmar efter denna injektion äggen hämtas via kirurgi . En kanyl en ultraljudssond och sprutas in i givarens vagina , dra mogna ägg ur folliklar i äggstockarna .

En givare är under lätt anestesi under operation och kan oftast återgå till skola eller arbete inom en till två dagar . Bortsett från återbesök för att kontrollera att det inte finns några komplikationer , en donators jobb på denna punkt är gjort. Hon kommer att få ersättning för sin tid och risker , vanligtvis $ 5. 000 till $ 10. 000 .

Risker för donera ägg

Under både ansökan och donation fasen äggdonatorer varnas om eventuella komplikationer . De flesta givare upplever obehag under upplevelsen , från värmevallningar och humörsvängningar till buksmärtor och uppblåsthet . Hon kan vara allergisk mot hormonella behandlingar . Under operation , kan andra bäcken strukturer som urinblåsan eller livmodern , punkteras . Den allvarligaste risken är risken för ovariellt , vilket kan leda till döden .

chans att drabbas av svår komplikation under äggdonation processen är sällsynta, men risker bör förstås innan någon bestämmer sig för att bli en äggdonator .

Vad händer med Hämtad ägg?

Medan givarens roll i äggdonation är klar processen bara är början för par eller enskilda som får äggen .

En framgångsrik utvinning leder på 10 till 15 ägg . Fertilitet specialister kommer då att befrukta äggen och implantatet dem till en annan kvinna med provrörsbefruktning. Slutmålet är ett friskt barn . För kvinnan som har fått den donerade ägg , skulle detta barnet vara hennes biologiska barn men inte hennes genetiska barn .

Den första framgångsrika förfarandet äggdonation hänt juli 1983, och sedan dess har människor som försöker få barn har haft ett annat kraftfullt fertilitet alternativ tillgängliga för dem.

Previous:nothing Next:är det normalt att ha ont när man är gravid ?

Relaterade artiklar


 • hur man kan minska feminina lukt
 • naturligt progesteron förmåner
 • hur man använder en Mio pulsmätare
 • hur man kan balansera östrogen och progesteron naturligt
 • steg i att få blodtryck
 • hur man tips om att förlora vikt för att bli redo för graviditet
 • varför barn föds med sura uppstötningar
 • är begonia giftig för ett barn ?
 • AB vaccin biverkningar
 • vad gör kvinnor upplever före en hjärtattack ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com