Vad händer med en mans testosteron när han blir äldre ?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-25
Testosteron är det viktigaste manliga könshormonet . Under puberteten är den ansvarig för utvecklingen av primära och sekundära sexuella egenskaper . Det har också känslomässiga och psykologiska effekter som gör män mer aggressiva . Produktionen av testosteron låg relativt nivå under normala friska män från puberteten till ca medelåldern . Sänkningar av testosteron produktion är kopplade med många av de tecken på åldrande. Testosteron är också engagerad i manligt håravfall

produktionen av testosteron

produktionen av testosteron i den mänskliga manliga toppar under tonåren . Det är fortfarande på en relativt hög nivå fram till omkring 40 års ålder , när produktionsnivåerna väg att sjunka. Även om minskningen är blygsam i de flesta män , i vissa är det helt kan märkas , kallas som ger upphov till ett fenomen Andropause eller manliga klimakteriet . Jämförelsen med klimakteriet är lite missvisande eftersom hormonnivåerna hos kvinnor förändras dramatiskt under en kort tid , medan män bara kommer att uppleva en nedgång i testosteron produktion på 1 till 1. 5 procent per år. Men så småningom kan effekterna av nedgången ganska uttalas .

tecknen på en avtagande testosteron

Akut andropause kan upplevas som puberteten i omvänd ordning. Låga testosteron resulterar i minskad sexuell funktion ( nedsatt libido och erektil dysfunktion ) , minskad muskelmassa och bentäthet , ökad kroppsfett procent och minskad styrka . I själva verket kan många av de symtom på åldrande hos män vara kopplad till en minskning i produktionen av testosteron. Samtidigt , mentala och psykologiska effekter inklusive minnesförlust och depression är inte ovanliga .

Håravfall

En annan aspekt på åldrande som är kopplade till testosteron är androgen alopeci , även känd som manligt håravfall. Detta är inte relaterat till nivåer av testosteron produktionen, men är beroende av hur testosteron används i kroppen . I närvaro av en viss enzym , är testosteron omvandlas till dihydrotestosteron (DHT) . I denna form , stör testosteron faktiskt med hårsäckar och hämmar hårväxt . Genetiska faktorer tycks diktera uppkomsten av manligt håravfall , men medicinska behandlingar som blockerar omvandlingen av testosteron till DHT har varit effektiva i att begränsa denna form av håravfall .

Previous:nothing Next:växtbaserade detox för utsättning av medicineringen

Relaterade artiklar


 • naproxen och hjärtsjukdom
 • hur man byter en menstruationscykel med p-piller
 • Hur man väljer en manschett storlek för blodtrycksmätare
 • hur man kan bota förkylning
 • Hur berätta om du får tillräckligt med sömn
 • vad betyder hög hCG nivå menar?
 • hur man eliminerar rynkor
 • hur man ska gå om att förebygga felbehandling under din operation
 • hur bli gravid under amning utan punkt
 • hur man läser en bentäthet scan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com