Varför är det så viktigt att vara vaccinerad mot TB ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-19
Det finns så många vaccinationer på plats idag för barn och tonåringar , att Ofta är det ifrågasatte varför en mer vaccination är nödvändig . Lyckligtvis är tuberkulos vaccin rekommenderas inte för alla amerikanska medborgare , men bara för dem som uppfyller vissa kriterier.

Tuberkulos sprids genom slemhinnor droppar från smittade personer , och ofta drabbar lungor , så det är potentiellt livshotande sjukdom . Immunizationinfo. org anges att mer än 25. 000 nya fall av tuberkulos rapporteras årligen i USA ensamt . Detta faktum visar att TB- vaccinet är mycket viktigt för vissa personer att få

Du behöver : .
follikelstimulerande hormon (FSH ) kit hemtestning

Om TB Vaccine

vaccin mot tuberkulos är också känd som BCG ( bacille Calmette-Guérin ) vaccin , enligt US Center for Disease Control . Det är inte som används mest i USA , och är för närvarande i bruk endast för de personer som uppfyller mycket specifika kriterier. De som får tbc- vaccinet också typiskt rådgöra med en läkare som är expert tuberkulos innan de fick det .

Om Tuberkulos

Typiskt dem som får tuberkulos visar inga omedelbara tecken på infektion. Symptomen uppträder vanligen inom en till sex månader och kan innefatta feber, nattliga svettningar, frossa och hosta. TB drabbar vanligen lungorna och andning. Enligt World Health Organization, är en tredjedel av världens befolkning nu smittats med TBC Bacillus.

Vem som ska få TB Vaccine

Den amerikanska regeringen rekommenderar TB vaccin för dem som har utsatts för någon med tuberkulos eller umgåtts med någon som är smittad med sjukdomen. Dessutom är vaccinet rekommenderas för personer som är från eller planerar att resa till ett område av världen där tuberkulos infektion är utbredd. Om du arbetar i ett härbärge för hemlösa, ett fängelse eller läkemedelsbehandling centrum, är TB vaccin rekommenderas för dig. Mottagning av TB vaccinet är mycket viktigt för dem som uppfyller något av ovanstående kriterier.

Vikten av att vara vaccinerade

Vissa former av tbc kan vara livshotande, och det är en av de främsta skälen för dig att få vaccinet om du uppfyller något av de kriterier som rekommenderas av CDC. Det är också viktigt så att du inte drabbas av sjukdomen och sprida den till andra, inklusive barn, äldre och de vars immunsystem är nedsatt. Om du arbetar i ett högriskområde yrke (t. ex. hälsovård), du står en större chans att fånga tuberkulos, så det är viktigt för dig att få TB vaccin för din egen säkerhet.

Andra överväganden

Vaccinet är inte alltid effektiv för alla. Studier har visat att TB vaccinet är mest effektivt när det ges i den tidiga barndomen, enligt http://www. immunizationinfo. org. De som är sjuka, gravida, eller har brännskador eller hudinfektioner bör inte få tbc vaccinet.

Previous:nothing Next:tecken och symtom på slutstadiet njursvikt hos hundar

Relaterade artiklar


 • Så här avslutar klimakteriet värmevallningar
 • användning av Prempro
 • hur man minns färska livsmedel i kylskåpet
 • information om relaterade medicinering fall hos äldre
 • hur man kan bli ett barn av gifter i kroppen
 • Varför är det så viktigt att vara vaccinerad mot TB ?
 • Hur att växa längre på höjden runing
 • naturläkemedel för onormal uterin blödning
 • effekter av prostata bort
 • drift teori för ett spädbarn inkubator
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com