cystit hematuri och ryggsmärtor

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-12
Hematuri är att det finns blod i urinen. Hemorragisk cystit är hematuri kombinerat med urinblåsan irritation och smärta. Eftersom en av källorna till hemorragisk cystit kan vara i de nedre urinvägarna, ryggsmärta kan vara ett symtom som åtföljer den. Människor som är mer benägna att ha hemorragisk cystit är de som behandlas för andra sjukdomar som cancer eller prostata och problem med blåsan

Du behöver:.
Diagram över Femoral Region (valfritt)

Orsaker

Det finns två orsaker till cystit hematuri. En orsak är skador på fartyg i njur-eller urinvägarna. Den andra orsaken är nedsatt glomerulär filtration som gör röda blodkroppar för att sippra ner i urinen. Mörk eller brunaktig färg till blod i urinen indikerar ett problem i de övre urinvägarna. När blod i urinen är ljus röd, är det en indikation på en nedre urinvägarna problem.

Symtom

Det finns många symptom som tyder på hemorragisk cystit förutom hematuri. Symptomen kan vara smärta eller brännande känsla vid urinering samt en förändring i frekvens eller brådskande urinering. Inkontinens annat symptom samt täta urinträngningar på natten . Andra symtom är buksmärta , trötthet och blåskatarr .

Risk

löper risk för hemorragisk cystit omfatta onkologiska patienter . Några av de läkemedel som används i kemoterapi kan brytas ner av kroppen och orsaka irritation och ärrbildning till urinblåsan väggarna . Andra för fara omfatta patienter som får strålbehandling tillsammans med kemoterapi , de som utsätts för insektsmedel eller som använder droger , och AIDS-patienter eller de åsamkas med andra virus .

Behandling

Det finns ingen standard protokoll som används för att behandla hemorragisk cystit . Vanliga behandlingar inkluderar stopp behandlingar som kan orsaka hemorragisk cystit , användning av smärtstillande smärta medicinering och användning av antibiotika om det finns en rädsla för infektion . Om anemi resultat från blödning , i vissa fall en blodtransfusion kommer att beställas . Presentera mediciner i urinblåsan som är kända för att stoppa blödning även kan användas för att behandla hemorragisk cystit .

Förebyggande /Lösning

För patienter som behandlas för andra medicinska tillstånd , kan flera saker göras för att minska uppkomsten av hemorragisk cystit . Bevattning av urinblåsan med koksaltlösning är en metod som hjälper . Kraftigt öka mängden av vätska som konsumeras kan hjälpa spola metaboliter från urinblåsan . Diuretika används också . Substansen Mesna används ibland för att skydda slemhinnan i blåsan utan att kompromissa med effektiviteten hos andra behandlingar .

Previous:nothing Next:vad är sköldkörteln består av ?

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla en svår förkylning eller influensa
 • alternativ katarakt behandling
 • barn urinvägsinfektion
 • När ska jag göra en nebulisatorn behandling med mitt barn?
 • cerebral Alzheimers sjukdom
 • hur en första förbandslåda
 • Graviditet & blodproppar
 • är migrän ett allvarligt problem ?
 • hur man ska hantera klimakteriet utan kemikalier
 • hur man hanterar ett tidigt födda barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com