det bästa sättet att återhämta sig från hamstring skador

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-18
Oavsett om du njuter av en omgång flagga fotboll eller bara gå en morgon joggingtur , en drog hamstring kan bisyssla även de starkaste idrottsman . Med rätt skötsel , stammar och drar kan läka snabbt och undvikas i framtiden

Du behöver :
follikelstimulerande hormon (FSH ) kit hemtestning

Hamstring Grunderna <.

hamstring är den grupp av muskler som börjar vid höften , som löper längs baksidan av låret till knäet . Även brukar benämnas som en enda muskel , är hamstring egentligen en grupp av tre muskler , biceps femoris , det semitendinosus och semimembranosus . Dessa tre muskler samverkar för att flytta låren och böj knäna och därmed är avgörande för promenader, löpning och hoppning.

Stammar och Pull

När en muskel sträcks för långt eller arbetat alltför ihärdigt, dess fibrer kan skadas, vilket resulterar i overstretching och mikroföretag tårar av vävnaden. Resultatet är smärta, stelhet och svaghet när du använder muskler. De flesta hamstring skador är små och kan behandlas med lite svårigheter.

I vissa fall, detta mikro-riva av muskelfibrer kommer att orsaka blödningar i musklerna, eller ens en hel tår av muskeln. Detta framgår av muskel Balling upp och av omfattande blåmärken på den andra eller tredje dagen. Om detta händer, kontakta läkare omedelbart. Behandling för en sådan tår kan omfatta kirurgi, injektioner och sjukgymnastik. Dessa mer allvarliga skador kan ta många veckor att läka och kräva användning av kryckor.

Behandlingar

För en mild till måttlig hamstring skada, är behandling sammanfattas med förkortningen RIS, som står för Rest, Ice, Compression och Elevation. En mindre skada kan läka inom några dagar, men något mer allvarliga skador kan ta två till tre veckor. Under denna tid är det viktigt att vila muskeln och undvika ytterligare ansträngning , eftersom detta kan lägga till vävnadsskada .

Så fort du misstänker en skada , sluta använda dina muskler . Undersök det skadade området för att se finns det ingen allvarlig skada . Om det finns , sök läkarhjälp. Om du hittar den skada som liten, ansöka is i 10 till 15 minuter .

Under de närmaste dagarna, att fortsätta att vila den skadade muskeln , och tillämpa is två till tre gånger per dag för inte mer än 20 minuter åt gången . Detta bidrar till att minska svullnad i det skadade området genom att orsaka kapillärerna i muskeln drar ihop sig , vilket minskar blodflödet . Ju tidigare du ansöker is , desto snabbare din smärta och svullnad avtar .

-komprimering är viktigt när det inte icing en skadad hamstring . Ett ess bandage eller kompression ärm kommer också att bidra till att förhindra svullnad genom att tvinga överflödigt blod ut ur muskeln . Wrap låret sitter stadigt, men inte så mycket att det skär av omsättning . Om du börjar känna en stickande känsla eller se mörkare eller missfärgning i underbenet , lossa bandage omedelbart .

Slutligen vilar benet i ett högt läge kommer också att minska svullnad . Höj skadade benet med en kudde eller två . Upplyftande det på detta sätt gör allvar att dra blod från muskel , ytterligare förhindra intramuskulär blödning .

Efter is och kompression har tillämpats , kan det vara bra att lätt sträcka den skadade muskeln . Stretch mycket långsamt , med släta , jämna rörelser . Endast sträcker sig över de smärtfria intervall , som någonting ytterligare kan orsaka mer skada på den skadade vävnaden.

Previous:nothing Next:tyst anfall hos barn

Relaterade artiklar


 • hem rättsmedel för epididymit
 • hur man kan stoppa eller försena en menstruation
 • hur man styr värmevallningar normalt
 • cystit & klimakteriet
 • hur man håller mysigt i vinter
 • hur man har ett liv efter pensioneringen
 • kronisk hypertoni kost under graviditeten
 • Vilka är funktionerna på en sinus hålrum?
 • öga övningar för ansträngda ögon
 • klimakteriet och extrem trötthet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com