fiskolja som tillskott för barn

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-03
Fiskolja , som är rik på omega- 3 , är kända för att ge många hälsofördelar. För barn är den största fördelen dess förmåga att förbättra hjärnans funktion . Cirka 30 procent av hjärnan består av omega-3 fetter , och forskningsstudier har visat att barn som tar omega -3-tillskott visa sänkte av depression , ångest , Attention Deficit /Hyperactivity Disorder (ADHD ) och andra beteendemässiga problem . Högkvalitativ fiskolja tillskott är en av de bästa källorna för denna viktiga fettsyra .

Oro

På grund av oro för fisk vara förorenade av kvicksilver och andra gifter , har många föräldrar vänt sig till fiskolja kosttillskott , främst omega- 3 , som ett säkrare val .

Early Years

Fiskolja har varit kända för att påverka små barn positivt . Studier har visat att barn som som barn drack formel som ingår fiskolja , som kallas DHA , sägs att prestera bättre på standardiserade och bedömning tester .

Forskningsresultat

Fiskolja är också känd för sin förmåga att motverka symtom på attention deficit /hyperactivity disorder hos barn. A 2005 forskningsstudie som bedrivs vid universitetet i Oxford utforskade de potentiella fördelarna med fiskolja kompletterar bland barn med beteendestörningar eller utveckling störningar och konstaterade att "omega-3 fettsyror kan vara en säker och effektiv behandling alternativ. "

Rekommenderad dosering

acceptabelt intag av omega-3-tillskott för barn har föreslagits, men är inte fast definierade. För barn i åldrarna 1 till 3, är den rekommenderade dosen 700mg per dag, för åldrarna 4 8 till, 900mg per dag, och för åldrarna 9 till 13, 1200 mg per dag

Varning

Inga negativa biverkningar. med fiskolja kompletterar rapporterades i Oxford studien och några hälsorisker är direkt förknippade med personer som tar högkvalitativ fiskolja tillskott. Det enda undantaget tycks vara bland människor med blödningsrubbningar som tar receptbelagda blodförtunnande medel.

Previous:nothing Next:hur man ger barn omega-3 fiskolja

Relaterade artiklar


 • hur man kan lugna ner när du har en panikattack
 • katt allergier hos små barn
 • vad som omfattas av ett hälso-och sjukvård fullmakt?
 • risken för gallsten under graviditet
 • är metamucil säkert ?
 • hur man startar bort muskelknutor
 • är mjukt vatten dåligt för dig?
 • Singulair biverkningar hos småbarn
 • Hur farligt är utökad eller fettlever?
 • som är mer i riskzonen för barnleukemi ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com