förebyggande av fall i utvecklingsstörning

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-09
Utvecklingsstörning är en allmän term för en samling villkor som kraftigt påverkar en persons förmåga att fungera intellektuellt , språkligt , socialt , fysiskt eller känslomässigt . Sjukdomar på autismspektrat , cerebral pares , förståndsmässigt hinder, problem syn-och hörselskador är alla exempel på utvecklingsstörning. De med utvecklingsstörning löper större risk att drabbas av en nedgång än de utan , men du kan vidta åtgärder för att förhindra fall

träffa doktorn

I artikeln " fallprevention : 6 sätt att minska din Falling Risk "antyder att de benägna att falla ( som personer med utvecklingsstörning eller äldre ) bör regelbundet besöker sin läkare. De med syn eller hörsel ska ha andra sätt att förstå sin omgivning att förhindra fallolyckor. Läkemedel som kan orsaka yrsel , dåsighet eller förvirring kan bidra till att falla i de med utvecklingsstörning , och bör undvikas om möjligt . Om tillämpligt bör vårdgivare ägna stor uppmärksamhet åt en person med utvecklingsstörning när hon är på sådan medicinering. Regelbundna hälsokontroller se till att en individ är frisk nog att ta sig runt , eller om han behöver hjälp som en käpp , rullator , rullstol eller annan typ av mobil hjälp .

Motion

Nätverket av vård för Utvecklingsstörning webbplats tyder på att personer med utvecklingsstörning kan förebygga fall genom regelbunden träning. Motion förbättrar muskeltonus , ben stabilitet och balans och koordination. Motion hindrar också utvecklingen av ett antal andra sjukdomar. Adaptiv rekreation uppmuntrar människor med fysiska och utvecklingsstörning att säkert njuta av en mängd olika sporter , övningar och aktiviteter , och är ett effektivt sätt att förhindra fallolyckor. Se avsnittet Resurser nedan för mer information om adaptiv rekreation .

Fall-korrektur

Ta bort hinder som sladdar , kasta mattor , skräp och andra föremål som kan bli farliga om klev på eller snubbla . Se till att vistelsen för en person med utvecklingsstörning har ledstänger och andra säkerhetsanordningar i badrum , nära sängar och andra ställen där faller uppträder ofta. Också installera nattljus för att förhindra fall i mörkret. Du kan också falla bevis hemmet genom att säkerställa att den person med en utvecklingsstörning bär bekväma och samtidigt fasta åtsittande skor. Ofta faller uppstå eftersom någons skor är för lös eller inte korrekt spetsad, fastspänd eller på annat sätt används på rätt sätt.

Previous:nothing Next:medicin för barnets hosta

Relaterade artiklar


 • Så för att lindra trycket i ögat
 • vatten födseln säkerhet
 • hur man håller från att få en tjock mage under klimakteriet
 • förfaranden för muskelknutor
 • glukos på proteiner
 • Finns det en kall medicin som är säker att ta under graviditeten?
 • Vilka är symptomen av svin influensa i ett barn?
 • Graviditet & ulcerös kolit
 • Graviditet & receptbelagda läkemedel
 • vad huvudvärk läkemedel är säkert för graviditet?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com