hur framkalla duphaston tabletter menstruationsblödningar?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-29
Menstruationen är en naturlig del av en kvinnas reproduktiva cykel . Helst den förekommer i ett regelbundet mönster och utan obehag , men vissa kvinnor tycker att de menstruerar smärtsamt och utan förutsägbarhet. Duphaston , ett syntetiskt hormon , kan arbeta för att reglera dessa och andra problem genom att inducera menstruationsblödningar . Att veta hur Duphaston kan göra det här kan hjälpa kvinnor att göra en utbildad val med sin läkare om huruvida Duphaston är rätt behandlingsalternativ

Funktion

Duphaston är varumärket för Dydrogesteron, som är ett syntetiskt hormon som är mycket likt progesteron. Progesteron är ett av de främsta kvinnliga könshormoner, tillsammans med östrogen, som är involverad i den reproduktiva cykeln. Duphaston används för att behandla och reglera hormonell obalans-närmare bestämt, progesteron brist.

Menstruation

Varje månad nivåer av progesteron ökar i en kvinnas kropp. Som ett resultat av detta hormonella ökningen, slemhinnan i livmodern tjockare, vilket leder till att stödja en graviditet. Om en kvinna har ägglossning och ägget befruktas, då nivåerna av progesteron kvar högt. Om ägget inte befruktas, börjar kroppen att producera mindre progesteron. Den livmoderslemhinnan sedan kasta genom naturlig blödning eller menstruation.

Effekter

Duphaston fungerar som progesteron och därför förtjockar livmoderslemhinnan. Ta drogen säkerställer att endometrium i livmodern är uppbyggd nog att kasta , och följaktligen , när hormoner skift efter ägglossning , blödning är mer sannolikt . Genombrott blödning ( mellan perioderna ) kan också uppstå om att bygga upp livmoderslemhinnan från Duphaston användning är betydande , eftersom kroppen naturligt kommer att fälla celler som det inte använder .

fördelar och användningsområden

Duphaston , på grund av dess förmåga att reglera utvecklingen av livmoderslemhinnan , ofta används för att behandla oregelbunden menstruation och lindra symtom på premenstruella syndrom associerade med hormonella förändringar . Denna reglering kan också leda till mindre menssmärtor . Det används även i hormonbehandling.

Graviditet

Duphaston är säker att använda samtidigt som man försöker bli gravid eftersom det är utformat för att efterlikna ett naturligt hormon som är nödvändigt för en sund livmoderslemhinnan . Det är ofta ordinerats som behandling för infertilitet orsakad av menstruation oegentligheter eller otillräcklig uppbyggnad av endometriet . Dess förmåga att hålla livmoderslemhinnan tjock har lett till att dess användning för att förebygga missfall .

Previous:nothing Next:vad är orsakerna till huvudvärk , yrsel och förvirring ?

Relaterade artiklar


 • Du kan lätta en tung period ?
 • Hur utbildar vuxna om direktiven vård
 • manliga klimakteriet tecken och symptom
 • hur man ska behandla bitestikelinflammation
 • behandlingar för ett barn med en rinnande näsa
 • hur gå ner i vikt utan att egentligen anstränga
 • Vilka är de funktioner vax?
 • syftet med människans lever
 • Vilka är fördelarna med en elliptisk banan?
 • hur man kan bli av hicka effektivt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com