hur man avblockera öronvax

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-23
Överskott öronvax kan orsaka obehag till den punkt av smärta , svår earaches och hörselskadade . Det är viktigt att veta hur man rensar öronvax att förhindra skador på trumhinnan . Du kan använda en over- the- counter kit öronvax avlägsnande , glycerin , babyolja eller mineralolja för att mjuka byggt upp vax . Det är bäst att distrahera ett barn samtidigt som vaxet sköljmedel att arbeta . Sätt upp en plats för barnet att ligga ner och titta på en film eller lyssna på musik eller en berättelse . En vuxen kan använda samma process för att lossa överskott öronvax .

Du behöver :
Öronvax avlägsnande kit med karbamidperoxid
. Baby olja , glycerin eller mineralolja.
Mjukt gummi glödlampa öra spruta .
Bomullstussar .

Wax Removal för ett barn


1 .
Förbered ett område att arbeta på ditt barns öra . Ställ ut det material du tänker använda för att lossa vax , såsom karbamidperoxid flaskan , glycerin eller baby olja och gummi öra spruta .
2 .
Låt barnet ligga på hans sidan och placera huvudet på en kudde . Förklara för barnet att du lägger droppar vätska i hans öra. Säg till honom att det kommer att kännas roligt och kliande , men det är viktigt att han ligger stilla.
3 .
Häll några droppar av var sköljmedel i hörselgången . Håll spetsen på flaskan eller sprutan utanför kanalen. Du kan behöva hålla ytterörat att få en bra utsikt över kanalen entrén .
4 .
Upprepa proceduren för att använda vax sköljmedel två gånger om dagen för bara fyra eller fem dagar . Om ditt barn har problem att ligga still i några minuter , placera en bomullstuss i örat för att hålla den flytande sköljmedel inom kanalen ett tag .
5 .
Fyll gummi öra sprutan med ljummet vatten när du tror vaxet har mjukats upp . Du bör märka vax synlig vid öppnandet av hörselgången som är mjuk . Har ditt barn ligga ner och ha henne hålla en tvättlapp till DAB hennes hals om vattnet rinner ut ur hennes öra . Använda lätt tryck , släpper in vatten i hennes öra . Be henne att ligga stilla i några minuter medan distraherande henne som förut.
6 .
Pressa all luft från sprutan . Placera försiktigt spetsen på örat sprutan vid öppnandet av hörselgången , och långsamt släppa lampan . Sprutan kommer sug vattnet och öronvax från örat . Squirt den vattniga skräp på en trasa eller pappershandduk .

Self-behandling för vuxna


1 .
Förbered flytande vax sköljmedel som du tänker använda. Ställ in en bomullstuss ut med örat sprutan .
2 .
Dra sidan av örat ut och försiktigt in korken , pipett eller spruta in den yttre delen av kanalen .

3 .
Tips ditt huvud mot din motsatt axel , och släpp sköljmedel med lätt tryck . Håll huvudet lutas eller ligga med din motsatta örat på en kudde i några minuter när du tillåter sköljmedel att arbeta . Var beredd på en kliande känsla som mjukgörare fungerar . Den kommersiella karbamidperoxid har en lätt bubblande effekt , så det kan kännas obehagligt .
4 .
Placera bomullstuss i örat för ett par minuter om du inte kan ta sig tid att ligga ner . Upprepa två gånger dagligen i högst tre eller fyra dagar .
5 .
Spola ur örat efter den femte dagen med varmt vatten. Fyll gummi öra sprutan med varmt vatten och försiktigt släppa den i hörselgången . Håll en tvättlapp vid örat för att fånga någon överflödigt vatten. Släpp all luft från sprutan . Placera spetsen i hörselgången öppning och sakta, sakta sug ut vattnet och vax skräp . Efter huvuddelen av materialet tas bort från örat , kan du ligga med örat tryckt mot tvättlapp i några minuter , eftersom vatten fortfarande kan sippra ut .

tips och varningar


 • Påminn ditt barn att hålla alla redskap , inklusive bomullspinnar , ur örat hela tiden .
 • Se en illustration av delar av örat för att bättre förstå platsen för trumhinnan . Använd detta som en vetenskap lektion med ditt barn när hon lär sig delar av örat som du tar hand om .
 • Försök inte att rengöra öronen med hårnålar eller bomullspinnar , eftersom vaxet kan skjutas längre in i hörselgången .


 • Previous:nothing Next:hur man kan bli av den geriatriska kallt

  Relaterade artiklar


 • abort kirurgiska ingrepp
 • Hur man känner igen uttorkning i ditt barn
 • hur man tar hand om någon med svininfluensan
 • säkerhet Premarin grädde
 • hur man dödar löss i en softball hjälm
 • hur man håller från att få en tjock mage under klimakteriet
 • isopropylalkohol effekter
 • test för DHEA
 • Vilka är de behandlingar för njursten när man är gravid?
 • hur man ska behandla endometrios hemma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com