hur man dödar nits

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-16
Alla som någonsin lidit genom en löss angrepp vet hur svårt det är att helt bli av med löss och deras ägg. Over- the- counter och receptbelagda behandlingar används ofta , men dessa produkter inte är 100 procent effektivt avdödar äggen , eller gnetter . Om bara ett levande NIT kvar, kan det ägg kläcks och reproducera fort , som leder till en annan fullfjädrad angrepp i en månad eller mindre . Den nationella Pediculosis Association rekommenderar regelbundna kontroller och manuellt avlägsnande som den mest effektiva behandling av huvudlöss och gnetter .

Du behöver :
Regelbundna eller löss-dödande schampo
. Handduk.
Hårspännen.
Plastbehållare.
Luskam .
Luskam.
Förstoringsglas.
Pincett.
Tvättsprit.
Dammsugare.


1 .
Tvätta håret efter schampo riktningar och handdukstorka . Använd en vanlig kam för att ta bort alla tovor . sedan dela upp håret i flera sektioner med hårspännen .
2
Lägg en handduk runt axlarna och kör en nit kam genom varje avsnitt i hår . När ett avsnitt har grundligt kammad, säkerställa att delen med hår klippet igen .
3 .
hjälp av ett förstoringsglas i ett väl upplyst rum eller utomhus i fullt solljus , inspektera noga varje avsnitt av håret för kvarvarande gnetter eller löss . Använd en nit kam eller pincett för att ta bort nits , som är kopplade till hårstrået nära hårbotten , ofta på halsen och bakom öronen .
4 .
Placera bort nits i ett liten plast skål fylld med tvättsprit i flera minuter , därefter avyttra skålen och alkohol . Blötlägg kammar , pincetter och klipp håret i varmt vatten ( 130 grader eller mer ) i 10 minuter .
5.
Dammsug alla madrasser och kuddar, mattor och stoppade möbler som används av den drabbade personen. Tvätta alla kläder och sängar sängkläder nyligen använts av den smittade personen i varmt vatten och sedan torkas vid hög temperatur.
6.
Kontrollera hår dagligen och manuellt ta bort eventuella återstående gnetter. Följ löss-schampo instruktioner för förnyad behandling av hår, oftast i sju till 10 dagar. Om medicinska schampo inte döda levande löss, stoppa all kemisk behandling och kontakta din läkare.

Tips och varningar


 • National Pediculosis Association varnar för hälso risker med kemisk behandling av huvudlöss, särskilt för de mycket unga, människor med hälsoproblem eller kvinnor som kan vara gravida. När någon löss behandling visar tecken på misslyckande, rekommenderar NPA utsättande av alla bekämpningsmedel för att behandla löss, som löss och gnetter kan växa resistenta mot kemiska behandlingar.


 • Previous:nothing Next:vad är en varm & kall luftfuktare på ?

  Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av yrsel
 • Varför är blekmedel farligt?
 • kvantitativa hCG kontra kvalitativ
 • Vilken typ av läkare behandlar klimakteriet?
 • är melatonin säker för små barn?
 • hur du begär en valbar C-sektionen
 • hur man kan återställa alkalisk balans i kroppen
 • vad är den viktigaste funktionen för hamstring?
 • hur man bränner kalorier för att sänka kolesterol
 • hur man hanterar en söndertrasad revben brosk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com