hur till check för autism hos småbarn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-22
Autism försämrar en persons förmåga att relatera till andra , kommunicera med vanligt språk , och känslor process ( av vilka många kanske inte passar den aktuella frågan ) . Kontrollera om autism hos småbarn är svårt i bästa fall, men tester har skapats för att hjälpa lokalisera kontrollampa tecken på denna sjukdom . om du misstänker att ditt barn har autism kan följande tester avgöra om ditt barn har sjukdomen
1 .
Vet varningstecken . Tecken på autism inkluderar ett barns vägran eller oförmåga att få ögonkontakt . De barn får skyr några tecken eller ömhetsbevis . En annan varningssignal är oförmågan att peka på objekt när du frågar , "Var är ljuset ? " eller " Är detta den leksak du vill ha? " Frekvent vredesutbrott vid olämpliga tider är symptomatiskt för autism . Många föräldrar märker att deras barn inte är porlande eller lära sig nya ord . Om ditt barn har problem med verbal kommunikation , bör du observera att det är en kontrollampa tecken på autism .
2 .
Administrera Checklista för Autism hos småbarn ( CHAT ) . Detta test administreras av ditt barns barnläkare . Det är ett förberedande test som kommer att avgöra om ditt barn ska skickas till en psykolog för vidare utvärdering . Det tar bara cirka fem minuter och ges till småbarn i ungefär 18 månaders ålder . Det finns flera markörer i detta test som visar försenad utveckling och autism .
3 .
Har Childhood Autism Rating Scale ( CARS ) fyllas i för ditt barn . Detta test kommer att göras på kontoret av en behörig . Den innehåller 5 diagnostiska domäner och 15 frågor . Några av de domäner bedöms omfatta anpassningsförmåga till förändringar, verbala svar /kommunikation och relatera till andra . Efter att examinator har recenserat tidigare läkarnas rapporter intervjuade föräldrarna och observerade barnet , kommer han eller hon besvara dessa frågor. En CARS poäng kommer sedan att beräknas för att avgöra om barnet är normalt , milt autistisk , eller svårt autistisk .
4 .
Begär Bayley Scales test . Detta test är ålders- känsliga och kan endast administreras av en utbildad psykolog , inte av er barnläkare . Motor förmåga, mentalt tempo och beteende bedöms i 3 domäner i Bayley Scales . Detta test har administrerats till tusentals normala barn för att skapa en skala och kriterier för att diagnostisera försenad utveckling. Testet kommer att avslutas , om ditt barn visar problem inom områdena språkutveckling , minne , motorik , muskel kontroll osv


Previous:nothing Next:hur man stoppar surrande i öronen

Relaterade artiklar


 • hur man kan få självförtroende för kvinnor
 • hur man håller ett barn friska under förkylning och influensa säsong
 • fakta om effekterna av abort
 • Creighton modell & metod för att bli gravid
 • patientinformation för polyetylenglykol
 • cool dimma luftfuktare vs varm
 • tarm förändringar under klimakteriet
 • Varför ska barn depression undersökas ?
 • hur man ska tolka hCG nivåer
 • sänka östrogen dominans i klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com