ödem vattenretention och viktökning i klimakteriet

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-30
Om du kan få igenom perimenopause och klimakteriet , utan att vinna något i vikt , du är den sällsynta och lycklig kvinna . Fluktuerande hormoner och vatten restvikt är bane av medelålders kvinnor

Du behöver : .
istillbehör
. Värmedyna.
Ryggstöd.
En liten kudde .

progesteron och vatten Viktökning

Under din reproduktiv ålder, är progesteron hormonet tillverkas när du har ägglossning . När du slutar ägglossning , progesteron -nivån drastiskt . När detta inträffar uppblåsthet och vatten viktökning tenderar att inträffa . Brist på progesteron gör inte nödvändigtvis går upp i vikt, men du kan känna som om du har på grund av vätskeansamling. När du sväller, detta kallas ödem, orsakad av vätskeansamling fångade i kroppen vävnader.

Fight Back

Combat ödem genom att undvika salt mat och livsmedel som innehåller natrium, som båda förvärra vinna vatten vikt. Överväga vilka typer av mediciner som du tar. Vissa kan orsaka ödem.

Testosteron leder till problem

Att få så mycket som 10 till 15 pounds under klimakteriet, som kan pågå i flera år, är tyvärr mer regel än undantag, enligt Epigee. Org. Du kommer att behöva arbeta hårt under denna period av ditt liv för att kontrollera din vikt. Testosteronnivåer kan stiga vid den här tiden som kommer att göra vikten bosätta sig i din mellersta delen, snarare än på den nedre halvan av kroppen där det kan ha varit innan.

Hormoner, metabolism, aptit och fett lager

Kom ihåg att dina hormoner mycket väl kan gå över styr när du är i övergången till full klimakteriet och detta kommer att ha en betydande inverkan på kroppen. Dina hormoner påverkar direkt hur du lagrar fett, din ämnesomsättning och din aptit. Du kan inte äta så mycket du en gång gjorde, eftersom din ämnesomsättning är långsammare, enligt Mayo Clinic. Om du gör, du kommer gå upp i vikt

Hitta informationskällor för Östrogen

När slutar äggstockarna att producera östrogen din kropp ser ut för en annan källa och finner det i fettceller, som kan producera östrogen, enligt 34. -klimakteriet-symptoms. com. Din kropp kommer att arbeta hårt för att omvandla kalorier till fett så att östrogen nivåer ökar. Fettceller bränner inte kalorier lika snabbt eller effektivt som muskelceller gör. Om du slutar med mer fettceller än muskler du ska gå upp i vikt. Kom ihåg att hålla aktiv.

Previous:nothing Next:hur du hittar sjukhusjournaler

Relaterade artiklar


 • morgonen efter-piller effekt på fertiliteten
 • vad är pneumatiska otoskopi?
 • är en ring mask smittsamt?
 • vad är en endokrinologi läkare?
 • hur du håller dina fötter friska
 • hur man skapar en DIY dna kit för att skydda barn
 • hur du tar bort vax i en baby
 • vad gör sonogram show?
 • hur i blöt kontaktlinser
 • Nutrition & hjärna tillväxt under förskoleåldern
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com