öga övningar för ansträngda ögon

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-03
Syn kan drastiskt förvärras av ansträngda ögon. Detta kan orsakas genom att inte använda glasögon när det behövs, ansträngde ögonen att se något på avstånd och för mycket tid vid datorn. Det finns sätt att undvika ansträngda ögon genom övningar, men det finns också sätt att lindra påfrestningar som redan har inträffat. De är ganska enkla metoder, men de måste göras konsekvent och korrekt. Det finns inte några negativa effekter för dessa om inte ögonen är arbetat för mycket

Eye Avslappning

Denna övning är lite mer komplicerat än andra . Det fungerar att koppla av ögon, huvud , nacke och axlar , vilket avlastar ögonen. Sitt på en stol med ryggen rak . Blunda och sätta en hand över varje öga för att värma dem . Ta bort händerna men hålla ögonen stängda medan roterande axlar och andas djupt . Gör detta flera gånger .

En annan typ är klar med slutna ögon och åtdragna axel muskler. Plötsligt släpper du båda dina axlar och dina ögon . Upprepa detta liksom många gånger som föregående övning .

Eye Gazing

När man arbetar med datorn en hel del , kan ögonen bli trött och blir ansträngda . Dessa övningar kommer att bidra till att minska denna belastning . Titta bort från skärmen varje 20 minuter och titta på något annat som är en lång bit bort . Detta är ett sätt att slappna av fokus muskler och minska mängden ansträngda ögon.

Titta på en fjärran objekt i cirka 15 sekunder , sedan på ett objekt nära dig för samma period . Upprepa denna övning 10 gånger. När ögonen tittar på en plats under en längre tid , tenderar fokus att låsa upp , skapa ansträngda ögon . Dessa övningar förhindra att låsa upp från att hända .

Anti-kisar och exogena ögonmusklerna Hjälp

kisar är en form av ansträngde ögonen . Det finns tekniker för att korrigera detta för att minska denna belastning . Om man tittar på taket med halvslutna ögon och utandning samtidigt kan hjälpa .

För att bidra till att stärka och koppla den yttre ögonmusklerna , prova den här . Att hålla huvudet rakt och i linje med ryggraden , flytta dina ögon i följande riktningar medan du andas ut : upp och ner , till höger och vänster , i 45-graders vinkel upp på både vänster och höger sida , och sedan nedåt på samma vinkel nedåt .

Previous:nothing Next:fiskolja som tillskott för barn

Relaterade artiklar


 • vad är skillnaden mellan amoxicillin & Spektramox ?
 • Varför är blekmedel farligt?
 • hur man kan stoppa dig från att äta alla dina barnens halloween godis
 • define surrogatmamma
 • naturligt progesteron förmåner
 • biverkningar av diarré vaccin
 • hur man kan jämföra antihistaminer av kostnaden & biverkningar
 • post- op steloperation förfaranden
 • hur förklarar perimenopause till din man
 • Hur testar vi att diagnostisera anfall?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com