om barnet HLR puls punkt

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-09
HLR (hjärt-lungräddning) är en ovärderlig livräddande färdighet som kan användas av vem som helst att dramatiskt öka potentialen för någon överlevande plötsligt hjärtstopp. De kunskaper kan användas på barn och vuxna, men det finns viktiga skillnader, en av dem är där för att mäta puls

Fakta

The American Heart Association beräknar 350. 000 människor drabbas av en hjärtstillestånd varje år, och ungefär 166. 000 av dem dör. HLR initieras av åskådare för tillfället någon kollapsar dramatiskt kan öka överlevnaden av plötsligt hjärtstopp . Med spädbarn , skälen för plötsligt hjärtstopp är ofta annorlunda än för vuxna. Till exempel uppstår plötsligt hjärtstillestånd hos spädbarn vanligtvis från en brist på syre , kanske från kvävning , enligt Mayo Clinic .

Funktion

HLR används när en person har slutat andas och har gått i plötsligt hjärtstopp Har betydelse sitt hjärta stannade och de har ingen puls . HLR, när de utförs åskådare, används för att ge en viss blodflöde och syresättning tills utbildad medicinsk hjälp kan komma fram. För spädbarn, skulle någon utföra HLR först öppna munnen och ge två puffar av luft. Sedan dra en tänkt linje över barnets bröstvårtor. Drop ett finger under den linjen med hjälp av två fingrar trycker nedåt ungefär en halv tum. Efter 30 kompressioner upprepa två andetag och gå tillbaka till kompressioner.

Typer

kringstående HLR inte kräver kontroll av puls, eftersom tänkande vid American Heart Association är att den genomsnittliga personen inte skulle kunna hitta det framgångsrikt. Men för dem bekväm att göra det-och utbildad personal-det sätt att hitta ett spädbarn puls är palperas armartären. Armartären finns i spåret mellan de två musklerna på insidan av armen, enligt Antelope Valley Hospital. Med ett spädbarn, är armartären används eftersom det är ganska lätt att hitta. Likaså de flesta normalt blodtryck manschetter är alldeles för stora för att passa de flesta spädbarn. När man gör HLR på vuxna, är närvaron av en puls kontrolleras av palperas halspulsådern finns i nacken.

Tidsplan

Amerikanska Röda Korset rekommenderar att kontrollera pulsen under minst fem sekunder men inte längre än 10 . Röda Korset forskning visar flesta som svarade inte hittar den närvaron eller frånvaron av en puls snabbt . Likaså visar forskning en försening i början HLR kan vara skadliga .

Överväganden

Spädbarn HLR är en del av de flesta allmänna utbildningsprogram. Upprepningarna är samma , men handen placering och puls punkter är olika . Unga föräldrar , barnvakter , eller ens de som arbetar i miljöer med yngre barn bör söka upp ett spädbarn och barn HLR -programmet , såsom de som erbjuds av American Heart Association och American Red Cross .

Fördelar

Statistik visar en överväldigande majoritet av de människor som lider hjärtstillestånd dör innan de kommer till ett sjukhus . Föräldrar och vårdnadshavare för barn att lära barn och barn HLR-och starta den direkt-kan öka chansen för överlevnad .

Previous:nothing Next:skäl till att inte köpa omsorg försäkring

Relaterade artiklar


 • hur man hittar den perfekta läkaren
 • är gasell en bra aerob träning?
 • tar lexapro under graviditeten
 • serrapeptase information
 • kan du vara gravid om livmoderslemhinnan sprider?
 • hur man använder mercilon att hoppa över en period
 • Hur lång tid efter att ta bort en spiral kan du bli gravid?
 • Creighton modell & metod för att bli gravid
 • hur man rengör ditt hem efter att ett fall av huvudlöss
 • vad är det test som kallas som kontrollerar din äggledare?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com