om utveckling av ett mänskligt embryo

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-10
Den embryonala period av utveckling , som sträcker sig från befruktningen till ungefär åtta graviditetsveckor , är den period då mest kritiska utvecklingen sker . Det är också den tid under vilken detta nya , utveckla människan är mest sårbara för utvecklingen av fosterskador eller om effekterna av gifter , såsom droger , alkohol , virus och andra föroreningar

Du behöver : .
Majonnäs eller olivolja .
Sink.
Dawn diskmedel .
NIT kam.
Plast duschmössa eller påse .
Vinäger (tillval ).

Conception

den embryonala perioden börjar vid befruktningen , 12 till 24 timmar efter ägglossning , som är utsläpp av ett ägg i kvinnans äggledare . Befruktning, eller föreställning , inträffar vanligtvis i äggledaren , som en spermie penetrerar ägget att kombinera sina 23 kromosomer med 23 vistas i ägget . Vid denna punkt , en unik varelse, kallas zygot , med 46 kromosom bildas och utveckling börjar . Som zygot färdas ner i äggledaren mot livmodern , dess en cell kommer att dela i två , som kommer att dela i fyra , fortsätter att dela var 12 till 20 timmar . Efter cirka tre dagar av utveckling har zygot delas i 16 celler , och har i allmänhet nått ingången till livmodern , ett stadium som kallas pre-embryo , eller en 16 cell morula .

Implantation

Ungefär fem dagar efter befruktningen , visas en hålighet i mitten av morula . Detta anses i början av blastocyststadiet. Under detta skede har blastocysten ett inre grupp celler som blir fostret , och ett yttre skal av celler som kommer att bli moderkakan . Det är under detta skede som implantation kommer att inträffa , blastocysten helt koppla ihop sig i livmoderslemhinnan , vilket är väggen på insidan av livmodern , med cirka nio till 10 dagar efter befruktningen. Runt den 12: e dagen efter befruktningen kommer blastocysten börja producera hormoner som kan upptäckas i urinen hos sin mor , som kan upptäckas av ett graviditetstest. Tretton till 14 dagar efter befruktningen , en " primitivstrimman " utvecklar , som är föregångare för tillväxten av det centrala nervsystemet , och pre-embryo har nu uppgraderat till embryo status .

veckor tredje och fjärde

Tre veckor efter befruktningen är embryot cirka 1 /12 av en tum lång , och är lång och smal , något som liknar en mask . Omkring 18 till 21 dagar efter befruktningen , kommer dess hjärta börjar att slå . Genom den fjärde veckan är embryot ha nått en uppskattning av 1 /5 av en tum , och huvudet börjar utvecklas. I detta skede liknar embryot ett grodyngel , med svans och strukturer som liknar gälar i området som kommer att utvecklas till en hals .

veckorna fem och sex

Med den femte veckan , arm och ben knoppar har utvecklats Och händer med simhud fingrar har bildats . Ansiktsdrag har också börjat bilda , och embryot fortfarande bär en svans . Med sex veckor , är embryot cirka en halv centimeter lång , och ansiktsdrag har blivit mer distinkta , med slitsar bildar där näsa och mun kommer att utvecklas.

veckorna sju och åtta

Under sjunde och åttonde veckan efter befruktningen är embryot förlorar sin svans , och hjärnan börjar ta form. Embryot har utvecklat tillräckligt med neural funktion för att göra det kan hända något , och smärta sensorer visas . Ansiktsdrag kommer att bli mer raffinerade och hår börjar ta form. Efter åttonde veckan , är det ofödda barnets utexaminerade från den embryonala perioden och betraktas som ett foster .

Prime Time för utveckling och risk

Under fosterstadiet , är de flesta av kroppens organ bildas , vilket gör detta skede är mest sårbara för det ofödda barnets . Denna period är då mest fosterskador uppträder , de kritiska stadierna av utveckling påverkas av faktorer som näringsbrist , drog exponering , alkohol , miljögifter eller virus .

Previous:nothing Next:om barnet HLR puls punkt

Relaterade artiklar


 • vad huvudvärk läkemedel är säkert för graviditet?
 • Vilka är fördelarna med fänkål och bröstförstoring ?
 • vad som anses vara en hög hCG nivå?
 • hur man ska behandla huset efter löss
 • hur man får kalkavlagringar av kontaktlinser
 • naproxen och hjärtsjukdom
 • hur man gör hjärt med dina barn
 • hur man håller mysigt i vinter
 • Vilken typ av läkare behandlar klimakteriet?
 • kontroll och förebyggande av smittsamma sjukdomar hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com