pyoderma hos barn

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-20
Pyoderma hos barn är ett tillstånd där sår eller stora sår bildas på huden , främst på benen . Detta är en sjukdom som oftast orsakas av stafylokockbakterier och lätt kan behandlas . Pyoderma hos barn är inte extremt väl förstått och majoriteten av personer som har det också ha en underliggande sjukdom i immunsystemet eller svaghet som kan få dem att vara känsliga för pyoderma utbrott . Ofta noder i ljumsken påverkas också och förstoras med infektion

Symtom

Pyoderma hos barn börjar ofta ut som ett kluster av små blåsor , enligt Mayo Clinic . Blåsorna förstora långsamt för att bli en större blåsa , men i början kan de se ut som spindel eller andra insektsbett . Som blåsor förstora blir de fyllda med vätska och förenas för att bilda en stor blister . Andra symtom är feber , ömmande värk i leder och en allmän känsla av dvala . Den sår eller sår kan utvecklas med röd /lila gränser och verkar vara smittad och varm vid beröring .

Orsaker

Orsakerna till pyoderma hos barn är inte särskilt väl förstådd . Enligt Healthcare Magic är Staph infektioner orsaken till många pyoderma infektioner och en hud punktering eller sår kan vara utlösande händelsen för att starta infektionen gro och frodas . Man tror att störningar i immunsystemet kan också bidra till ett utbrott av pyoderma blåsor i särskilt små barn .

Riskfaktorer

Även pyoderma kan förekomma hos barn , är det vanligare bland vuxna , särskilt de i 40-årsåldern och 50 , enligt Mayo Clinic . Det finns flera riskfaktorer förknippade med denna sjukdom , inklusive med Crohns sjukdom , reumatoid artrit , ulcerös kolit och hepatit . Alla dessa störningar i immunsystemet leder till nedsatt immunförsvar , som gör en infektion som Staph mer troligt om huden är skadad eller punkterad.

Behandlingar

Enligt Mayo Clinic , finns det flera behandlingar för pyodermi . Dessa behandlingar inkluderar antibakteriella salvor som används för sårvård . Det är oerhört viktigt att hålla såret torrt och rent under behandling . En annan vanlig behandling är användning av kortikosteroider för inflammation . Andra behandlingar inkluderar användning av immunsuppressiva medel, icke- steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) såsom ibuprofen och ibland kirurgi för hudtransplantation .

Förebyggande

Enligt Mayo Clinic , undvika hud punkteringar och sår som får införa stafylokockbakterier på huden är den bästa åtgärden för att förhindra pyoderma hos barn eller andra . Föräldrar bör uppmuntra sina barn att tvätta händerna regelbundet för att förhindra Staph sprids . Föräldrar bör också uppmuntra barnen att berätta för dem omedelbart om de blir skadade eller sår deras hud , som håller såret rent är nyckeln till att hindra spridning av smittan . Detta kan vara särskilt gäller personer med nedsatt immunförsvar eller som har riskfaktorer som nämns ovan .

Previous:nothing Next:Hur identifiera klimakteriet

Relaterade artiklar


 • hur man räknar kalorier bränns på en cykeltur
 • hur man läser ett kit svar ägglossning
 • vad är en varm & kall luftfuktare på ?
 • hur man förebygger grov nariga läppar
 • hur att hålla sig frisk medan i college
 • svamp te för klimakteriet
 • hur man gör en nasal koksaltlösning tvätt
 • hur är rundmaskar sprids till människor?
 • kan en graviditet bestämmas under en cellprov?
 • vad är folkmedicin?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com