vad är Cryo operation?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-11
Kryokirurgi är ett förfarande som används för att förstöra onormala celler på livmoderhalsen. Dessa är atypiska celler som kan leda till livmoderhalscancer om de inte avlägsnas av läkare eller sjuksköterska. Om livmoderhalscellerna visar missbildningar kan läkaren rekommendera en kolposkopi, som är en biopsi av små delar av livmoderhalsen. Efter kolposkopi kan det rekommenderas att en kvinna cryosurgery har, baserat på hur allvarliga de abnormiteter

Hur gör. fungerar det?

Kryokirurgi sker när ett speciellt instrument sätts in i slidan och placeras stadigt mot livmoderhalsen. Detta instrument omfattar området livmoderhalsen som har onormala celler . Flytande kväve rinner genom medicinskt instrument , vilket kan göra nå omkring -50 grader Celsius . Denna kyla förstör onormala celler och sedan ger dem möjlighet att kasta av livmoderhalsen under en två till tre veckors tid . För att slutföra cryosurgery är livmoderhalsen fryst i tre minuter och tinas innan processen upprepas i ytterligare tre minuter .

hur känns det ?

Eftersom frysningen äger rum direkt på livmoderhalsen , några kramper kan förekomma under den initiala frysningen . När livmoderhalsen anpassar sig till kallare temperatur smärtan avtar eftersom förfarandet är avslutat. Minuter efter förfarandet, får kramp bli mycket intensiv när du börjar att klä och röra sig mer. Detta kramp kan vara mer intensiv än vanlig menstruation kramper, men i allmänhet avslutas inom samma dag.

Recovery

Efter cryosurgery rekommenderas att kroppen fortfarande avslappnad för resten av dagen. Kvinnor kan oftast gå tillbaka till sin ordinarie verksamhet nivå dagen efter. Medan kroppen återhämtar sig, kanske du märker mer utsläpp och ingenting får införas i slidan under två till tre veckor efter förfarandet. Detta inkluderar att avstå från samlag och tampong användning samt douching.

Effektivitet

Kryokirurgi är ett ganska effektivt sätt att ta bort och bedövar den cervikala vävnader upplever effekterna av dysplasi när abnormiteter är i den nedre delen av livmoderhalsen. 85% av dysplasi fall där cryosurgery används för att avlägsna celler är framgångsrika.

Risker

De risker som är förknippade med cryosurgery är mycket minimal , men bör du vara medveten om flera saker efter att ha förfarandet gjort . Feber , smärta , gulaktiga flytningar, illaluktande lukt och blödning som inte är förknippad med en menstruation är tecken på oro . Om du upplever något av dessa tecken eller känner du har andra skäl till oro , bör du kontakta din läkare omedelbart.

Previous:nothing Next:hur man använder gryningen för att döda löss

Relaterade artiklar


 • CDC löss behandling
 • information om högt blodtryck för barn 12 år och äldre
 • hur man ska behandla barns hosta
 • behandlingar för reflux hos spädbarn
 • Hur identifiera barnet gulsot
 • vad är ett hem botemedel mot beroende av cigaretter?
 • Inkubationstiden för EPIDEMISK BINDHINNEINFLAMMATION hos barn
 • graviditet oro efter viktminskning kirurgi
 • hur man ska hantera klimakteriet utan medicin
 • hur man gör fertilitet te hemma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com