vad man ska göra för någon med en rörelse störning ?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-14
Enligt Mayo Clinic , är en rörelse sjukdom klassificeras som en grupp av sjukdomar som påverkar förmågan att producera och kontrollera kroppens rörelser. Parkinsons sjukdom är ett bra exempel på en typ av rörelse sjukdom . Neurologiska sjukdomar kan också falla in i rörelsen oordning kategorin

Deep Brain Stimulation

Deep Brain Stimulation är ett alternativ för vissa individer som har diagnostiserats med en rörelse störning . Det är en kirurgisk behandling som används för essentiell tremor och Parkinsons sjukdom. Förfarandet är ibland avslutas när patientens medicinering inte längre gör sitt jobb.
deep brain stimulation, är mild elektrisk stimulering som levereras till thalamus eller subthalmic kärnan , som blockerar signaler som orsakar skakningar . Denna behandling beskrivs som något traumatiskt för patienter , men efter avslutad behandling , att patienten normalt inte behöver lika mycket anti-tremor medicin som han hade tidigare .

botulinumtoxin injektioner

botulinumtoxin injektioner vanligtvis används för att lindra smärta i samband med en rörelse störning . De kan också lindra muskelsammandragningar och kramper i vissa fall . Botulinum är ett gift protein som produceras av en bakterie som kallas Clostridium botulinum. I stora mängder orsakar botulism , en extremt dödlig form av matförgiftning . I små mängder , kommer giftet att fungera som en muskelavslappnande medel , som kan vara till fördel för vissa individer som lider av en rörelse störning .
Mycket små mängder injiceras direkt in i muskeln . Giftet försvagar de muskler som ansvarar för spasm . Det gör förlama inte muskeln . Behandlingar kan användas i ögonlocket för att behandla blepharospasms samt i muskler som har problem i ben och armar .

Disease Management

Mest rörelsestörningar anses vara ett kroniskt tillstånd-en som inte kan botas . Behandlingen fokuserar normalt på lindring av symtomen. Mediciner som kan förskrivas inkludera anti-krampframkallande , anti-spasmodics , betablockerare , dopaminerga medel, MAO- B hämmare , COMT -hämmare och bensodiazepiner . Injektion terapi och implantat , såsom medicinering pumpar , får också genomföras .
olika läkare behandla rörelserubbningar . Vanligtvis patientens primärvårdsläkare , neurolog och physiatrist kommer att delta i vården av en patient som fått diagnosen en rörelse störning .

Previous:nothing Next:hur man styr värmevallningar normalt

Relaterade artiklar


 • kolon rensningen dricka för koloskopi
 • aluminium kontra rostfritt stål vattenflaskor
 • hemlagad kolik gas rättsmedel för spädbarn
 • hur man desinficera efter en rotavirus utbrott
 • isopropylalkohol effekter
 • våg behandling för njursten
 • Vilka är fördelarna av Q10 & rekommenderad dos?
 • hur bli gravid med anemi
 • reumatoid artrit och klimakteriet
 • hur du aktiverar ditt badrum till en bastu
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com