vem är mest sannolikt har osteoporos ?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-10
Osteoporos är en sjukdom som kännetecknas av spröd och svaga ben som lätt brister. När benen blir allt tunnare och skörare , de är mer benägna att brytas och om igen . Även osteoporos i allmänhet yttrar sig i äldre , olika faktorer har en roll i vem som är mest sannolikt att få sjukdomen

Ancestry

Om du är av asiatiskt eller europeisk härkomst , är du mest sannolikt att få osteoporos . Afro-amerikaner är mindre sannolikt att få benskörhet .

bentäthet

De som inte når maximal bentäthet i slutet av tonåren är mer benägna att drabbas av benskörhet senare i livet än de som uppnått maximala ben densitet . Bra kost och regelbunden motion uppmuntra maximala bentätheten .

genetik och kost

Om din mamma , pappa , far-eller morföräldrar hade osteoporos , är din risk högre eftersom detta är ett genetiskt syndrom. Du kan minska din risk genom att få tillräckligt med D-vitamin , fosfor och kalcium i kosten .

livsstilsfaktorer

Stillasittande människor är mer benägna att få benskörhet eftersom deras skelett och leder inte har hållits stark genom fysisk aktivitet . Ätstörningar kan också innebära en risk för att utveckla benskörhet , samt cigaretter.

Kvinna Riskfaktorer

Kvinnor är fyra gånger större risk än män att få osteoporos . Honorna förlora upp till 20 procent av deras benmassa under de första fem till sju år efter uppkomsten av klimakteriet . Detta beror på östrogen, som skyddar ben , minskar precis innan och under klimakteriet. Kvinnor som startar sina perioder tidigt och gick igenom klimakteriet efter 45 års ålder har en lägre risk att få osteoporos. Enligt Mayo Clinic, små inbyggda kvinnor
löper också stor risk att utveckla osteoporos.

Post-Medelålders

Femtio procent av kvinnor över femtio år kommer att uppleva en osteoporos-relaterade bryta eller fraktur någon gång i sitt liv, enligt Redhotmamas. org.

Previous:nothing Next:om utveckling av ett mänskligt embryo

Relaterade artiklar


 • normala blodsockernivån för en nondiabetic
 • hur man startar p-piller vilken dag som helst
 • När ska jag göra en nebulisatorn behandling med mitt barn?
 • enkla tips för att hjälpa kvinnor gå ner i vikt
 • hur man ska behandla infektioner barn öra
 • hur man kan bota membranet hicka
 • medicinering för springmask
 • högtryck vs lågtryck över en kammare
 • Inkubationstiden för EPIDEMISK BINDHINNEINFLAMMATION hos barn
 • tester för prostataproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com