Alzheimers provningsförfaranden

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-14
Tidig upptäckt av Alzheimers sjukdom är avgörande för att behandlingen påbörjats och planering för patientens framtid . Läkare använda test för att diagnostisera om patienten har Alzheimers sjukdom. Testning kan identifiera andra faktorer som kan orsaka liknande symtom , och många av dessa orsaker är mycket behandlingsbar

testmetoder

Hitta en läkare som patienten och familjen känner sig bekväm med . Hem screeningtest finns , men Alzheimer 's Association säger att de inte bör användas i stället för professionell hjälp. En primär-vården läkare är ett bra val , och han kan hänvisa patienten till en specialist .

Läkaren kommer att se över patientens sjukdomshistoria och göra en grundlig läkarundersökning. Han kommer att be om kost och näring , alkohol och mediciner , och kommer också att behöva kontrollera vitala funktioner och samla blod -och urinprov . Mycket av denna information kommer att användas för att bidra till att utesluta andra tillstånd som kan leda till minnesförlust eller symtom på demens .

mentaltest, såsom Mini-Mental State examen eller mini-Cog, är andra viktiga prov används för att diagnostisera Alzheimers. Dessa tester kontrollera patientens minne och allmänna psykiska hälsa, och de är en bra indikator på om han skulle ha demens eller psykisk funktion.

Neurologiska tester kontrollera att nervsystemet och hjärnan fungerar normalt, och de kan hjälpa till att identifiera andra underliggande problem som kan finnas i stället för Alzheimers. Läkaren ser på saker som tal, ögonrörelser, och balans, och kan använda andra prov, bland annat magnetkamera, en elektroencefalogram, eller ett EKG för att testa hjärna och hjärta aktiviteter.

Forskare har föreslagit att en Spinal Tap som mäter proteiner i cerebrospinalvätskan kan hjälpa till att diagnostisera Alzheimers sjukdom. Vätskan kan testas för vissa proteiner som bildar plack och trassel som tros vara bidragande faktorer i uppkomsten av Alzheimers.

Det finns inget botemedel mot Alzheimers, och enligt WebMD, det är en sjukdom som inte kan officiellt diagnostiseras först efter döden, eftersom hjärnan måste undersökas noga.

Previous:nothing Next:Vad är normal graviditet hormonnivåerna efter missfall ?

Relaterade artiklar


 • Vilka är fördelarna med Tegaderm ?
 • Skillnaden mellan cystor & Myom
 • vad betyder hög hCG nivå menar?
 • Hur länge tror ni dricker proteintillskott efter en gastric bypass?
 • vad som är normalt diastoliskt & systoliska intervallet blodtryck ?
 • handtvätt tips
 • IUD och ryggsmärta
 • Vad är olja vitaminer?
 • vad är folkmedicin?
 • hur man ska behandla människor springmask
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com