god hygien för barn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-06
Undervisning barn att vara ren är en del av att låta dem veta vad som krävs för att hålla sig frisk . När barnen är mycket unga , är begreppet bad och rengöra dem något som kanske verkar nästan kul att föräldrarna när de får titta på deras mycket små barn stänk omkring i diskhon eller badkaret. Men vikten av god hygien blir dominerande när dessa barn börjar att gå ut och leka och plocka upp bakterier som kan leda till en rad sjukdomar

Du behöver : .
2 dl varmt vatten
3 /4 tsk .
 salt.
1 /4 tsk.
 bakpulver.
Nasal bevattning enhet.
Avfuktare.
Rengöringsmateriel.

handtvätt

En av de bästa hygien för att få dina barn är inblandade i en mycket tidig ålder är tvätta händerna. Det kan dock vara mer effektivt att se till att de förstår varför de uppmanas att tvätta sina händer i stället för att helt enkelt tvinga dem att göra det. Låt dem veta att tvätta sina händer håller bakterier bort sin mat som de äter och hindrar dem från att vara sjuk. Tvätta händerna kan också hjälpa till att hålla bakterier minskade från andra barn från att göra ditt barn sjukt också. Var noga med att göra tvål del av denna regelbundna ritualer och belöna ett barn med en klapp på ryggen när de kom ihåg att tvätta sina händer utan att du behöver påminna dem.

Bad och hårtvätt

När ditt barn är mycket unga, de är utsatta för andra barn i dagvård, och senare när de börjar skolan. Inte alla barn undervisas god hygien vanor av sina föräldrar. För att skydda ditt barn från de sjukdomar som kan föras till skolan med andra barn, måste du få ditt barn används i dagligt bad som inkluderar tvätta håret. Tvätta händerna är ett bra sätt att minska risken för att bli smittade av bakterier som händer kommer i kontakt med, men för bakterier som är luftburna och hålla sig till kläder den enda lösningen är en vanlig bad. Huvudlöss kan vara ett vanligt problem för barn i skolan, och sättet att bekämpa löss är att se till tvätta håret är en del av deras dagliga bada rutin.

Lära barnen

MyChild. co. uk är en föräldraskap resurser webbplats som påminner oss om att barn lär av att titta på sina föräldrar. Om du vill vara säker på att dina barn utveckla goda hygieniska vanor, så se till att du god hygien själv. Alltid insistera på att bära rena kläder, endast använda en badhandduk högst två gånger innan du får en ren en och se till att duscha eller bada dagligen. Förklara för dina barn varför hygien är viktigt, och om de någonsin har varit sjuk i influensa eller andra sjukdomar, använder det som ett exempel på hur de kommer att känna sig om de inte tar hand om sig själva. Barn behöver en anledning att göra något och när det gäller något så viktigt som hygien, du måste förklara för dem att orsaken är deras goda hälsa.

Previous:nothing Next:information om för tidig barn

Relaterade artiklar


 • Vilka är de behandlingar för onormal uterin blödning?
 • hur man får kalkavlagringar av kontaktlinser
 • Statistik & fakta om handtvätt
 • hur man kan undvika att bli sjuk under den kalla årstiden
 • Vilka är de behandlingar för ringorm hos bebisar?
 • RSV behandling hos spädbarn
 • vad gör du trött hela tiden?
 • hälsosam kost för barns utveckling
 • naturläkemedel för demens
 • vikten av att nyfödda blodscreening
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com