hem rättsmedel för en repig öga

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-11
Ögonen kan bli repad när partiklar av sand, damm eller smuts komma in dem och göra små skrapar på ytan av ögat. Du kommer att veta om du har en repad öga eftersom du känner att du inte kan öppna eller stänga den ordentligt och du kan känna som om något i ögat. Det finns flera huskurer för en repad öga

Undersök

Undersök dina ögon vara säker på att det inte finns någonting i det. Dr Tate, en ögonläkare i Minnetonka, MN, säger att om en liten partikel av damm eller smuts är fortfarande i ögat, kan den fortsätta att repa din ögonglob och skada den ytterligare. Låt någon titta in i ögat under en lampa för att kontrollera att det inte någonting i det. Ta bort eventuella partiklar försiktigt med en fingertopp. Spola ögat med varmt, rent vatten att ta bort något som du inte kan ta bort för hand. Om du har en partikel som inte kan tas bort från ögat, gå till ögonläkare eller akuten omedelbart. Slösa inte din tid med huskurer om det fortfarande finns någonting i ögat , eftersom det kan orsaka permanenta skador .

täcker ögat

Täck ögat när du har gjort att det inte finns någonting i det. Dr Tate föreslår täcker ögat med en ögonlapp för en dag . Detta gör det möjligt att vila , eftersom det inte fungerar att göra små rörelser som krävs för att se . Använd ögonlapp för en dag och hålla den på natten och se om ditt öga känns bättre .

Hojta Eye Alone

Lämna din repade ögat ensam för att hjälpa den att läka snabbare . Dr Tate säger att de flesta repor kommer att lösa sig i en dag eller två . Du kan använda vanligt koksalt ögondroppar om ditt öga verkar torra eller trötta , men förutom att , lämna den ensam . Gnugga inte det eller skrapa .

Kontakta läkare om ditt öga inte blir bättre på en dag . Dr Tate säger att detta är ett fall där huskurer bör endast försökt i 24 timmar som mest. Om det finns skador på ögat som inte förbättras inom en dag för att lämna den ensam , kan det finnas mikroskopiska objekt i ditt öga att du inte kan se . Du skulle kanske även vara utsatta för infektion , och lämnar den utan läkarvård kan orsaka stora ögon problem , förlust av syn , eller till och med blindhet .

Previous:nothing Next:graviditetsförebyggande bidrag

Relaterade artiklar


 • om gulsot hos nyfödda
 • hur man kan stoppa svininfluensan (H1N1) under vaccinet dröjsmål
 • Hur lång tid tar det preventivmedel att balansera hormoner ?
 • hur skelettet fungerar med andra delar av kroppen
 • RSV behandling hos spädbarn
 • generiska vs namn varumärke preventivmedel
 • det bästa sättet att läka ett sår
 • spädbarn viktökning riktlinjer
 • hur man läka brännskador på huden
 • hur man diagnostisera bröstcancer problem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com