hur man ska förstå hCG nivåer

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-06
HCG , eller humant koriongonadotropin , är ett hormon som produceras endast om befruktningen har skett . Således , om en kvinna har en betydande mängd hCG i hennes blod eller urin ( över 5 mIU /ml ) anses hon gravid . Mängden hCG i en kvinnas kropp stiger snabbt under de första 8-11 veckorna av graviditeten , fördubblas ungefär var 48-72 timmar , och då börjar den att minska . HCG nivåerna är betydelsefulla eftersom de inte bara visar att en kvinna är gravid , kan de också visa om graviditeten fortskrider normalt .

Du behöver :
2 koppar varmt vatten
. 3 /4 tsk .
 salt.
1 /4 tsk.
 bakpulver.
Nasal bevattning enhet .
Avfuktare.
Rengöringsmateriel .


1 .
Ta en hCG blodprov tidigast 3 dagar innan mens . Enligt American Association Graviditet blir hCG upptäckas i blodet ca 11 dagar efter befruktningen . Om du testar något tidigare än detta , kan resultatet bli negativt även om du har tänkt , eftersom du inte har tillåtit tillräckligt med tid för hCG för att bygga upp i blodet .
2 .
En enda hCG testresultat ger inte mycket information. Ett individuellt provresultat kan berätta om du är gravid , men att siffran visar lite om hur graviditeten fortskrider . Nyckeln till att förstå ens hCG nivå tar ett andra test , vanligen cirka 48 timmar efter den första . Dr Spock. com rapporterar att i 85 % av friska graviditeter , fördubblar hCG i 2-3 dagar . Men eftersom graviditeten fortsätter , börjar hCG öka långsammare , ibland så länge som 96 timmar att fördubblas.
3 .
Normalt stiger hCG nivåer är ett gott tecken även om din hCG siffror är " låg ". HCG varierar kraftigt från kvinna till kvinna : En kvinna vid 4 veckors graviditet kan ha ett hCG- nivå på 20 , medan en annan kan ha en nivå av 100 . Om både kvinnor hCG fördubblas inom 72 timmar, sina graviditeter anses lika lovande ( andra riskfaktorer trots ) .
4 .
Falling hCG i första trimestern nästan alltid betyda att graviditeten misslyckas . Enligt DrSpock. com , om laboratoriet analys av provningen har gjort en felberäkning , ett hCG nivå som minskar eller inte dubbel ordentligt inom 72 timmar oundvikligen innebär att det finns ett problem med graviditeten . Det kan vara en förestående missfall eller utomkvedshavandeskap .
5 .
HCG nivåerna är inte ett exakt sätt att uppdatera en graviditet . Eftersom hCG varierar så kraftigt , kan de nivåer inte användas för att mäta hur långt en kvinna är under graviditeten. Det mest exakta sättet att hittills en tidig graviditet är genom transvaginalt ultraljud med ungefär femte eller sjätte graviditetsveckan . Den amerikanska Graviditet Association konstaterar också att om en kvinna har ett hCG nivå mellan 1000 och 2000, bör en fostersäcken vara synlig på en transvaginalt ultraljud.


Previous:nothing Next:god hygien för barn

Relaterade artiklar


 • vad kan någon ha på en flytande diet inför en colonscopy ?
 • hur man gör en frisk ansiktsscrub med majsmjöl
 • hur man ansöker i efterhand skena för en ankel fraktur
 • hur framkalla duphaston tabletter menstruationsblödningar?
 • sätt att minska mäns bröst tillväxt
 • hur man får mest nytta från vision försäkring
 • hälsa procedurer
 • Varför får barnen migrän?
 • vad är det test som kallas som kontrollerar din äggledare?
 • vad man ska leta efter när man köper hörselskydd
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com